Így hordd a vászoncipőket!

nlc | 2012. Június 14.
Állatvédők, figyelem! Ez a szezon a tiétek lesz, idén ugyanis nagy kedvenc a vászoncipő, amiért egyetlen kecskének sem kellett meghalnia. Mutatjuk a legjobbakat.

Mielőtt azonban nekiindulnál, jobb, ha tudod, hogy mire számíthatsz, ha vászoncipőt veszel.

1. A textilcipő is tágul, de nehezebben, mint a bőr. Ezért ha a próbánál szűknek érzed, jobb, ha lemondasz róla. 

2. Gyorsan koszolódik. És a foltokat sajnos nehéz kipucolni anélkül, hogy ne legyen vizes az egész cipő. Cserébe mi gond nélkül bedobjuk őket a mosógépbe, ami ugyan kicsit csökkenti az élettartamát, de ezeket úgysem vesszük 1-2 szezonnál hosszabb időre. 

3. Hamar tönkremennek. Ezalatt nem azt értjük, hogy a cipő hordhatatlan lesz, de elhasználódik, az anyag kicsit elfárad, és olyan lesz az egész, mintha óvodai váltócipőben sétálnánk. 

4. Ne költs rá vagyonokat, a legtöbb kínaiban és egyéb cipőkiárusító helyen számtalan teljesen vállalható vászoncipőt árusítanak, jóval olcsóbban, mint a plázákban. 

5. Nézd meg alaposan! Ha valahol azt látod, hogy feslik, vagy kifutott a ragasztó, akkor inkább ne vedd meg. 

6. Legyen pótcipőd! Ugyanis a leheletnyi vászoncipők nem tartják annyira a lábat, ezért egész hetes viselés alatt nagyon elfáradhatnak. 

Ha elegáns fazonban utazol
Idén tele vannak a boltok vászonbalerinákkal, amelyeknél egyetlen főszabályt kell figyelembe venni: nem mutatnak jól harisnyával, ezek sajnos szinte kivétel nélkül mezítláb működnek. Csipkeszoknyával, vagy hosszú ruhával kombináld, de répaszárú nadrággal se rossz.

 

Csíkos, natúr (Mango), szürke, csipke (Zara), sárga telitalpú (Nordstorm)

Ha valami lazább az elképzelésed
Egy biztos: ezek a cipők iszonyúan kényelmesek, de csak sportos cuccokkal mutatnak jól. Ha kötelező a munkahelyeden a kosztüm, akkor ezek maradjanak hétvégére és nyaralásra. Jó tanácsként még annyi, hogy hiába készülnek textilből, azért egy titokzoknit nem árt felhúzni. Színes sortokkal és színes farmerekkel mutatnak a legjobban.

 Sárga (Converse), pöttyös (Medewell), rózsaszín (Vans), menta (H&M)

Exit mobile version