Neked sem tilos a csíkos!

Megyeri Nikolett | 2013. Február 21.
2013 legtrendibb mintája a fekete-fehér csíkozás. Akkor is nyugodtan hordhatod, ha nem vagy modellalkat. Elmondjuk, hogyan.

Ami csíkos és fekete-fehér, az az előttünk álló tavaszi–nyári szezonban kétségkívül szuperdivatos lesz. Ezen belül az irányzat szabad kezet ad a csíkok vastagságát, sűrűségét és irányát illetően, ezt pedig érdemes kihasználni némi „trükközésre”. Az ügyesen megválasztott csíkos ruhadarabokkal ugyanis klasszul korrigálhatod optikailag a tested tökéletlenségeit. Mert a csíkos igenis mindenkinek jól áll.

170 centi alatt

 

A  170 centi alatti nőket általában óvni szokás a széltében csíkos holmik viselésétől, hiszen azok még inkább „összenyomják” az alkatot. A hosszában futó csíkozást viszont mintha direkt az alacsonyabbaknak találták volna ki. Gyakorlatilag bármilyen hosszanti csíkozású holmi előnyös, de a legjobban a mini vagy minivel/sorttal kombinált darabok, illetve a hosszában csíkos, szűk szabású nadrágok magasítanak. Ahhoz, hogy elkerüld a rabruhahatást, törd meg valamivel a csíkos minta egységességét, például csíkos felsőt egyszínű nadrággal, csíkos nadrágot egyszínű felsővel vegyél fel, csíkos kosztümhöz pedig válassz egyszínű topot!

Kis mell

 

Abban az esetben, ha a mellméretedet szeretnéd optikailag növelni, a horizontális, illetve a ferde, valamint a szabálytalanul csíkozott modellek lesznek a barátaid. A bővebb, lágy esésű felsőrészek eleve erősítik a felsőtest, illetve a mell vonalát, amire a felsorolt csíkozások rásegítenek. Ha viszont jobban szereted a szűkebb felsőket, mindenképp széltében csíkos modellt válassz, melyet hosszanti csíkozású vagy egyszínű, egyenes vagy szűk szabású alsórésszel kombinálhatsz a leghatásosabban.

Sovány, fiús alkatra

 

Ha túlságosan sovány és/vagy fiús az alkatod, jól állhatnak a húszas éveket idéző, egyenes vonalú, a derekat – illetve annak „hiányát” – és a csípőt jótékonyan elrejtő ruhák, széltében futó csíkozással. Persze nem tilos a derekat hangsúlyozó szabásvonal sem: ebben az esetben a ruha szintén legyen széltében csíkos, a szoknya vagy szoknyarész pedig bővülő vagy merevebb tulipán szabású, így a derekad vékonyabbnak látszik majd.

Széles csípő

 

Széles csípőd optikailag keskenyebbnek látszik, ha felülre vastag, horizontális csíkozású felsőt, alulra pedig széltében vagy hosszában sűrűn csíkozott szoknyát veszel fel, de direkt neked készülnek a homokóraruhák csíkos változatai is. Ha a széles csípődhöz pocak is társul, a legegyszerűbben egy fekete, derékfodros szoknya alá rejtheted el, amihez kiválóan passzol egy széltében csíkos felső. Ha mellben is erősebb vagy, akkor a vékony, sűrű csíkozás a legelőnyösebb, viszont ha közepes vagy kicsi a mellméreted, akkor a szélesebb, hangsúlyosabb csíkozás a neked való.

Telteknek

 

Telt alkattal is simán bevállalhatod a csíkos holmik viselését. Számodra a vékonyabb horizontális, illetve a sűrű, V alakú csíkozás a légtutibb választás. Ha arányosan telt vagy, jól állhatnak a mellkason és derékban szűkebb, bővülő szoknyarésszel ellátott ruhák, illetve szettek, valamint a derékfodros felsők nadrággal vagy ceruzaszoknyával. Ha a felsőtested erősebb, a fentről lefelé szűkülő, laza topok és tunikák a neked valók, melyeket sötét nadrággal érdemes kombinálnod.

Exit mobile version