A hétvégén Budapest lesz a divat fővárosa

nlc | 2013. Március 21.
Párizsi tervezők munkáival és hazai dizájnerek Párizs ihlette kollekcióival ismerkedhetünk az Elle divatbemutatóján.

Macaron, crème brûlée, champagne, Házibuli, sanzon, french pop, elegancia – ha Párizsra gondolunk, a divat semmiképp sem maradhat ki a sorból. Március 22–23-án a francia divat Budapestre látogat. Az Elle Fashion Show-n három Párizsban alkotó divattervező, Christine Phung, Miki Mialy és Octavio Pizzaro, valamint hazai dizájnereink – Daalarna-Benes Anita, Eysian, Katti Zoób, Király Tamás, Manier-Németh Anikó, Sziráczky Brigitta – Párizs ihlette kollekcióit is megismerhetjük. A show különleges lesz abból a szempontból is, hogy sérült modellek is kifutóra lépnek.

Miki Mialy és Christine Phung kreációi

A 2011-ben City of Paris divattervezői nagydíjat elnyert Christine Phung tavaly a Mango Fashion Awards finalistái között is helyet kapott. Jó mesterei voltak, hiszen előtte több mint tíz évig a legnevesebb párizsi divattervezők oldalán szerzett tapasztalatot a saját nevét viselő márkája megalapításáig. Baby Dior, Jean Paul Gaultier, Lacoste, See by Chloé – azon divatházak, illetve márkák, ahol a feltörekvő tervezőnő tanulóévei során megfordult.

Mi az a ruha, amit mindenképp szerezzünk be tavaszra?

Christine Phung
„Atmo” ruha a saját kollekciójából, 100% krepp selyem, kaleidoszkópmintával, kényelmes, elegáns, vidám és modern.

Miki Mialy
Natúr, térdig érő ruha.

Octavio Pizarro
Elegáns fekete ruha, amit kiegészítőkkel, sálakkal minden alkalomra kiválóan lehet variálni; a különböző stílusú sálak egészen más megjelenést biztosítanak.

Mialy japán divattervező első diplomáját Oszakában a népszerű divatiskolában, a Mode Gakuenben szerezte, első kollekcióját pedig 1992-ben Párizsban mutatta be. Első boltja is Párizshoz köti, amit 2002-ben nyitott meg Haut-Marais néven. A divat fővárosa elismeri munkásságát, amit mi sem támaszt alá jobban, mint hogy két éve megkapta a Paris capital de la mode elismerést. A mesemondónak aposztrofált tervezőnél a minőség, a dizájn és az eredetiség állnak a középpontban; tudatosan választja meg a színeket és a tónusokat, törekszik a kollekció összhangjára.

Octavio Pizzaro ruhái is bemutatkoznak Budapesten

Octavio Pizarro Chiléből repült egészen Párizsig, hogy megvalósítsa nagy álmát, és divattervező legyen. Saját kollekciójának elkészítéséig volt Maison Jean Louis Scherrer tervezőasszisztense, a Maison Jaques Fath művészeti igazgatója, végül pedig a Guy Laroche ready to wear kollekciók tervezését irányította. Ugyan már több évtizede a divat egyik fővárosában él, kedvenc időtöltése még mindig elveszni Párizsban, majd ismeretlenként szemlélni. Octavio olyannyira jól teremti meg a harmóniát két kontinens eltérő hagyományai közt, és keveri a francia sikket a dél-amerikai alapanyagokkal, hogy a ruháit Michelle Obama, Cecilia Morel, Chile first ladyje és Milla Jovovich is viselték már.

Elle Fashion Show
Millenáris D épület, Budapest
II. ker., Kis Rókus u. 16–20.
2013. március 22., péntek, 20:30-tól 24:00-ig.
2013. március 23., szombat, 12:00-tól 21:00-ig.

Exit mobile version