Báli szezon 42+ méretben

cafeblog/40ésannyi | 2014. Február 12.
A báli szezon kellős közepén járunk, egymást érik a csillogónál csillogóbb rendezvények, események. 42+ méretűeknek ad ruhaválasztási tanácsot bloggerünk.

Farsangi bálok, szülők bálja, jótékonysági bálok, bál bál hátán. Ilyenkor aztán jön a klasszikus női kérdés: “De mit vegyek fel?”

 

 

A molett nők általában két véglet között döntenek: vagy a szűk, testhez tapadó ruhákat választják, vagy éppen ellenkezőleg, az “ápol és eltakar” szlogen jegyében bő, lógós fazon mellett döntenek.

Színben szintén a két véglet jellemző: vagy a túlságosan is rikító piros, rózsaszín, vagy a teljesen semleges és mindig megbízható fekete mellett teszik le a voksukat.

Az igazi megoldás pedig az arany középút: azaz a nem túl szűk és a nem is túl bő, színben, fazonban, hosszúságban is megfelelő alkalmi ruhák. Kicsit vegyük most górcső alá éppen ezeket a jellemzőket!

Méret
A túlsúlyos nőknek nem javasolt nagyon feszes, testhez simuló ruhákat viselni. Ez egyrészt kényelmetlen és gátolja a mozgást, másrészt esztétikailag sem nyújtanak szép látványt a kibuggyanó hurkák és ráncolódások. A méret tökéletes kiválasztására időt kell szánni, és ez igaz a fehérneműre is. A melltartó pántja mellett átlógó zsír szintén nem előnyös senki számára.

Szín
A színeknél alapvető szabály, hogy a sötét színek nyújtják az alakot, míg a világosak inkább teltebbnek mutatnak. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem szabad világos színeket viselni, sőt éppen ellenkezőleg. A körte alkatúak nagyon szépen tudják ellensúlyozni vastag combjukat egy világos felsőrésszel. Ilyenkor deréktól lefelé érdemes egyszínű, sötét nadrágot vagy szoknyát választani. Ellentétes testalkat esetén – szélesebb felsőtest, keskenyebb comb, lábak – ezt a trükköt éppen fordítva érdemes alkalmazni.

Mindenképpen kerülendőek a nagyon élénk neonszínek, érdemesebb lágyabb, elegánsabb színeket választani, úgymint olívazöld, sötétlila, sötétbordó.

 
 
 

 

 

 

Exit mobile version