Nagy tavaszi trendkörkép

Megyeri Nikolett | 2014. Március 10.
Pöttyök, pop-art, virágok, megbolondított fehér ingek, pörgős szoknyák és bő nadrágok... Bemutatjuk a tavasz legmeghatározóbb trendjeit.

Divatszínek

Nagy tavaszi trendkörkép

A Pantone Intézet tízet jelölt meg a tavasz divatszíneként, ebből öt pasztellárnyalat, nevezetesen a szelíd kék, a lila tulipán, a bürökzöld, a palomaszürke és a homok.

A második öt viszont élénk szín: ezek a frézia, a csilipiros, a celózia, a ragyogó orchidea, valamint a kápráztató kék. Az évszak palettájára tehát nem panaszkodhatunk: a visszafogottabb és a határozott árnyalatok kedvelői is megtalálhatják rajta a kedvenceiket.

Virágos

A virágminta a tavaszi–nyári hónapok egyik leginkább magától értetődő divatja. Ebben az évben a sűrű, mozgalmas, illetve a különféle méretű virágminták kombinálása a legmenőbb.

Pöttyös

Míg a tavalyi év slágermintája a csíkos volt, idén a pöttyös lesz az, mégpedig az egészen kicsitől a nagyig mindenféle méretben, elsősorban fekete alapon fehér, illetve fehér alapon fekete verziókban, esetleg más mintákkal keverve.

Pop-art

A feltűnő, változatos darabok kedvelői örülhetnek, ugyanis a pop-art stílusú, csupa szín, csupa forma ruhadarabok is szuperdivatosak.

Ing, újratöltve

A klasszikus, fehér ing örök divat, ám erre a szezonra némileg megújult, így talán azok is szeretni fogják, akik egyébként nem szívesen veszik fel. A tervezők különféle díszítésekkel, illetve új szabásvonalakkal tették változatosabbá a holmit.

Feliratos holmik

A feliratok ebben a szezonban a pólók és a pulóverek mellett még az elegánsabb ruhákon is megjelennek. Ízlés dolga persze, hogy felveszünk-e ilyet vagy sem, mint ahogy az is, hogy ha igen, akkor mit írunk ki magunkra. 

Aszimmetrikus

Az aszimmetrikus szoknyák már az őszi–téli szezonban is nagyon mentek, ám tavasztól a fazon a szoknyák mellett immár az egyberuhákon is feltűnik.

Pörgős

A szezon nagy visszatérői az ötvenes évek Amerikájának stílusát idéző, térd alá érő pörgős szoknyák, illetve az ilyen szoknyamegoldással készült ruhák.

Bő nadrágok

A cicanadrágok évekig tartó egyeduralma után most éles váltás következik, ugyanis a kimondottan bő, derékszabású nadrágok jönnek újra divatba.

Ha a cipődivat is érdekel, kattints ide és ismerkedj meg a szezon legtrendibb fazonjaival!

Exit mobile version