Újra divatba jött a kilencvenes évek legsúlyosabb ékszere!

Megyeri Nikolett | 2015. Május 11.
Vagy minimum a második legsúlyosabb. Ízlés dolga, hogy ezt vagy a színes, műanyag cumikat tesszük-e az első helyre. Mindenesetre a tetkónyaklánc visszatért.

A kilencvenes évek második felében voltam középiskolás, és ahogy a legtöbb tinilány, én is hordtam akkoriban tetkónyakláncot. (Más néven damil nyaklánc, ha úgy jobban tetszik.) Volt egy fekete és egy szivárványszínű darabom is.

Amikor pár hete az egyik bizsuboltban szembetalálkoztam egy kisebb kollekcióra való tetkónyaklánccal, még legyintettem, gondolván, hogy egyedi esettel állok szemben. Azóta azonban több márkánál belefutottam ebbe a kiegészítőbe, és az utcán is egyre gyakrabban látom, főleg persze tinédzsereken.

Amikor pedig rákerestem a Twitteren a #tattoochoker hashtagre, azt láttam, hogy az utóbbi időben kimondottan megszaporodtak a kapcsolódó bejegyzések. Mindebből pedig világosan látszik, hogy a tetkónyaklánc itt van, visszatért, és vélhetőleg egy darabig marad is.

A kilencvenes években viselt sima, díszítés nélküli tetkónyakláncok most is megtalálhatók a kínálatban, feketében és szivárványszínekben egyaránt, azonban úgy tűnik, 2015-ben az az igazán menő, ha a damilon egy vagy akár több medál is fityeg.

Már csak az a kérdés, hogy a színes műanyag cumik vajon mikor jönnek újra divatba?

Fotók: Claire’s, Twitter
Exit mobile version