WAMP: 15 holmi, amitől megszereted a geometriát

nlc | 2015. November 12.
Ha az iskolában ki nem állhattad a geometriát, itt az ideje, hogy megszeresd! Magyar tervezők geometrikus ihletésű kreációiból válogattunk...

Ferencz Vanda

WAMP: 14 holmi, amitől megszereted a geometriát

A speciális technikával hajlított egyedi geometrikus fülbevalók Ferencz Vanda védjegyévé váltak már. A Geometry of Colours, az elöl színezett homorú üvegszövet, hátul pedig geometrikusan tört fém sorozat tagjai az állandó színek mellett egy ideje már egyedi, személyre szabott árnyalatokban is rendelhetők.

Kelau

Kecső Laura saját márkáját, a KeLau-t 2014-ben hozta létre. A 2015-ös kollekcióban a geometria változatos alakzatai szolgálnak alapul. A KeLau ékszerek a 21. századi nő igényeihez szabottak, a hétköznapi kiegészítők mellett, egyedi igények alapján készülő elegáns, alkalmi és vagány darabok is megtalálhatók.

Cirrhopprecycle

Újrahasznosítható pamut alapanyagból készült puha, nem allergizáló kiegészítők, ékszerek, végtelen kombinációs lehetőségekkel.

Kincses Zsanett Concrete Designer

Az egyedi kisszériás manufaktúrában a beton alternatív felhasználhatóságával kísérletezik Kincses Zsanett. Kezei között a beton ékszerekké, tolltartókká, virágcserepekké alakul. Minimalista stílusú kiegészítőire a letisztult pasztellek, az egyenletes felszínek és a fényes, geometrikus formák jellemzőek.

Zemse

Zentai Emese, vagyis Zemse Mirton kollekciójának inspirációjául egy elmosódott álomkép szolgált alapul, mely felébredve, összefonódott a hétköznapi realitások mezején. A szürreális álom és a valóság metamorfózisa hozta létre a Mirton bolygót. Ebben a képzelt világban, a kortárs építészet legfőbb eleme egy speciális, igen mélyről bányászott kőzet, ami nappal magában szívja a napsugarakat, így éjjel gyönyörű kék fénnyel árasztja el az utcákat. A Mirton épületei mint összegész adták a kollekció alappillérjeit, mind anyaghasználatát, mind formavilágát tekintve. 

MOHA Design

A Moha Design tervezői úgy vélik, hogy az ellentétek harmóniájától él igazán az anyag, ezért különböző felületekkel kísérleteznek, és előszeretettel ötvözik a betont más anyagokkal, mint például a fém, a fa vagy a textil.

Artista

Az Artista Stúdiót hat tervező hozta létre, és mára ár számos szakmai elismerés, hazai és külföldi pályázatokon nyert díjak, elhíresült bemutatók és rendezvények bizonyítják, hogy a van beleszólásuk a hazai trendekbe. Legújabb kollekciójuk a kortárs városi életérzés kifejezése. Az öltözékek többsége letisztult darabokból áll, de valójában mindegyikre jellemző, hogy van bennük egy laza, mégis elegáns csavar. A városi elegancia átalakul a réteges, több funkciós darabok által és egész nap viselhetővé válik szinte bármilyen alkalomra.

Camou

A CAMOU márka, mely Fehér Beatrix divattervező elgondolásai alapján született, lényegében a divat, a művészet és a fotográfia interakciója. Augusztusban ő volt a hónap tervezője a WAMP-on.

Pipetta Knitwear

Nádasdi Katalin és Farkas Imola tervezőpáros, 2002-ben hívta életre a Pipetta Knitwear márkanevet, jellemző rájuk, hogy mindketten kísérletező típusok. Ruháikon merészen játszanak az anyag gyűrődésével, esésével és a különböző anyagok kombinációjával, így hozva létre különleges térbeli textil alkotásaikat.

Szerencsés Gabó

Letisztultság, eredetiség és, frissesség némi vagánysággal fűszerezve. A ruhák és kiegészítők szabásvonala rafinált, mégis időtálló, tervezőjük különös hangsúlyt fektet a variálhatóságra, a hordhatóságra és az izgalmas részletmegoldásokra.

Lamoppe párnák

Mózes Laura októberben a Hónap Designere díjat nyerte a WAMP-on. A tervező zsigereiben érzi a harmóniát, meglepően bátran mégis finom érzékkel bánik a színekkel, s csodás geometrikus, olykor kaleidoszkópban látható sokszögeket idéző mintái egy egészen különleges lamoppés univerzummá állnak össze.

Materra Ceramics

L. Molnár Zsuzsanna keramikusművész munkáit a letisztult egyszerűség mellett rend és aszimmetria, valamint személyre szabott funkcionalitás jellemzi.

Norsy táskák

Szatmári Noémi ezt a különleges technikát, amivel a hulladék papírt hasznosítani lehet a divat világában, Dániában tanulta. A papír széles körű felhasználása új lehetőségekkel gazdagodva bontakozik ki a Norsy egyedi tervezésű kollekcióiban.

Zosha works

Magyary Zsófi ékszereinek első számú alapanyaga az alumínium. Minden kollekció tervezésénél szeret újabb anyaggal és formákkal kísérletezni.

Levande Design Chocolate

A Levande Design Chocolate azzal a szándékkal született meg öt évvel ezelőtt, hogy a csokoládé ne pusztán finom legyen, hanem szép és egyedi is. Különleges ízvilágú, kézzel készített, mintás csokoládéikat kizárólag természetes alapanyagokból, kiváló minőségben készítik, és az íz mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a megjelenésre.

A szezon legklasszabb programjára invitálunk benneteket!

Gyertek el az NLCafé Téli fesztiváljára november 22-én a Millenáris “B” csarnokába, és készítsetek egyedi designer ékszereket, díszítsetek különleges sütiket, vagy vegyetek részt kézműves workshopjainkon!

Ha pedig egy kis őszi-téli gardróbfrissítésre vágytok, akkor is itt a helyetek, hiszen idén is a WAMP design vásáron szerezhetitek be a legmenőbb és legegyedibb darabokat!

KÉSZÜLJETEK VELÜNK A TÉLRE!

 
Exit mobile version