Az NLCafé Kedvenc Civil Szervezete

Ételt osztanak a köztereken, kutyát gondoznak a hideg utcán, ott ülnek a betegágyak szélén. Nem nézik, kinek, csak segítenek, ahol szükség van rájuk. Ők a 'civilek': a modern társadalom lelkiismerete. Idén nekik szeretnénk köszönetet mondani. Ismerd meg az NLCafé által kiválasztott jó ügyeket, alapítványokat, egyesületeket, és szavazz december 17-én éjfélig: szerinted ki érdemli meg leginkább az Ország Kedvenc Civil Szervezete címet! Eredményhirdetés: december 18-án itt, és a Nők Lapja Café-n!

A szavazás eredménye Még több infó a szavazásról
Az Ország Kedvenc Civil Szervezete szavazást támogatja:

és az

A szavazás nyertese

Gratulálunk az Ország Kedvenc Civil Szervezetének!

Kratochvill Dóra – ViddL

Luxemburgi élet és nagyvállalati munkahely, biztonság, jó fizetés, kiszámítható jövő. Nincs az a huszonéves, aki ezt otthagyná a bizonytalanért. Na de a legnagyobb jó is bizonytalan volt egykor, nem? Dóra és Dani története.

Szavazz az Ország Kedvenc Civil Szervezetére!

Ha esetleg nem ismered ezeket az alapítványokat/egyesületeket, vagy csak nem tudsz dönteni köztük, a ''még több infó'' gombra kattintva bővebben is olvashatsz róluk! Riportereink mindenhol ott voltak.

+1
szavazat
0%

Heti betevő Egyesület

Amikor az ember felhajt egy korsó sört, nem gondol bele abba, hogy a pár korty szesz ára pontosan akkora összeg, amiből egy tál meleg étel kijönne. Ez a gondolat inspirálta a Heti betevő ötletgazdáit, akik minden vasárnap több száz embert lakatnak jól azért, mert sokan lemondanak az utolsó italukról.

+1
szavazat
0%

Utcajogász Egyesület

Akinek mindig volt tető a feje fölött, elképzelni sem tudja, milyen otthon nélkül lenni. Magyarországon különösen tragikus a helyzet, az ember nemcsak a lakását, de vele a gyermekét, egészségét, méltóságát is elveszítheti. Ebbe a rendszerbe visz halvány reményt tizenhat önkéntes jogász.

+1
szavazat
0%

Mosolygó Kórház Alapítvány

A Mosolygó Kórház Alapítvány 2004 óta dolgozik azon, hogy a kórházban betegeskedő gyermekek bent töltött ideje színesebben, élménydúsabban teljen. Meggyőződésük, hogy a jókedv, a boldogság gyógyít, így mindent megtesznek azért, hogy derűt csempésszenek a szürke falak közé.

+1
szavazat
0%

Romaversitas Alapítvány

A Romaversitas Alapítvány weboldalának indítóképén több tucat roma fiatal mosolyog. Mindannyian azért, mert sikeresek. Sikerült nekik valami olyasmi, ami hazánkban sajnos kevés cigány származású fiatalnak: diplomához jutottak.

+1
szavazat
0%

Anyahajó Egyesület

Számos baba-mama klub létezik az országban, ám az alulról szerveződő, önkéntesekkel dolgozó és heti több találkozási lehetőséget biztosító anyaközpont ritka. Az egyik az Anyahajó, amit egy csapat lelkes szülő alapított, német mintára, ezelőtt négy évvel.

+1
szavazat
0%

Diótörés Alapítvány

A Somogy megyei Lulla legutolsó telkén régi fehér parasztház áll. Kerítés, csengő és kapu sehol, így elsőre nehéz elhinni, hogy jó helyen járunk. Elvileg ugyanis itt olyan fiatalokat gondoznak, akik pszichiátriai betegségük mellett valamilyen szenvedélybetegséggel is küzdenek. Ha pedig mindez nem lenne még elég, múltjuk hemzseg a traumáktól.

+1
szavazat
0%

Oltalom Sportegyesület

Tudtátok, hogy a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a világbajnokságra? A hajléktalan labdarúgók vb-jéről van szó, ahol az Oltalom Sportegyesület férfi és női csapata is élete egyik legjobb tíz napját töltötte. Az egyesület munkatársai ma már hátrányos helyzetű gyerekeknek is próbálnak célokat és önbecsülést adni.

+1
szavazat
0%

Kontúr Egyesület

Árral szemben, kevés pénzből végez pótolhatatlan munkát a Kontúr Egyesület Budapest legkeményebb környékén, a média által drogtanyának titulált Hős utcában. A tér és a lehetőségek szűkösek, de hetente tucatnyi gyerek egy-két órára így is kap némi boldogságot és biztonságot.

+1
szavazat
0%

ÖNÉ Egyesület

„Életed legfontosabb pillanata a jelen pillanat, legfontosabb embere, akivel most kell leülnöd beszélgetni, legfontosabb tette a szeretet.” Ebben a szellemiségben dolgoznak az ÖNÉ Egyesület „révészei”, akik a rehabilitáció ideje alatt keresik fel nemrég mozgássérültté vált sorstársaikat, hogy megkönnyítsék számukra az átkelést az „új” életbe.

+1
szavazat
0%

Polgár Alapítvány

Olvasás, csekk-kitöltés, egy szám beütése a telefonba – rutinfeladatok, de nem azoknak, akik rosszul látnak, és a legolcsóbb szemüveget sem tudják megfizetni. Magyarországon százezrek vannak ilyen helyzetben. Az „Esélyt a szemnek” projekt a legszegényebb településeken élők éles látását segít helyreállítani.