Appel-Flask Svéd elõétel-különlegesség

nlc | 2002. November 07.





Hozzávalók:

• 2 evőkanál vaj
• 40dkg baconszalonna
• 2 db nagy alma
• 2 db nagy hagyma

Serpenyőben megolvasztjuk a vajat, s a baconszalonnát néhány percig pirítjuk benne. Ezalatt meghámozzuk az almát, kimagozzuk, újnyi vastag szeletekre vágjuk. Kivesszük a szalonnát a serpenyőből, s beletesszük a felszeletelt hagymát. Amikor a hagymák aranyszínűek, hozzáadjuk az almakarikákat, s fedő alatt 5-10 percig pároljuk. Rázzuk meg néha a serpenyőt, nehogy az almakarikák összeragadjanak. Amikor az alma puha, hozzáadjuk a bacont, s további néhány percig pároljuk. Frissen őrölt borssal ízesítjük.

Jó étvágyat!

Exit mobile version