Vidám terítés

nlc | 2004. Május 02.
Különleges alkalmakkor, családi, baráti összejöveteleken a szépen terített asztal is hangsúlyozza az esemény jelentõségét. Ám néhány apró ötlettel és egy kis odafigyeléssel az egyszerû hétköznapi ebédet is hangulatosabbá tehetjük







Kattints a képre!
Így készül a szalvétapillangó:

A szalvétát nyissuk szét, majd harmonikaszerűen hajtogassuk össze, de ne simítsuk le az éleket! Középen fogpiszkálóval tűzzük össze, utána hajtogassuk szét és igazítsuk formára a szárnyakat. A két alsó csücsköt hajtsuk vissza, így a szárny vége hegyes lesz. Válasszunk minél színesebb, mintásabb szalvétát, amely harmonizál az étkészletünkkel. Tegyük a tányérra, és vastagabb nyelű kanalat helyezzünk a közepére. Ez lesz a pillangó teste és feje. Ne felejtkezzünk meg a csápokról sem – e célra két szál snidlingnél nincs is jobb…

Exit mobile version