Így készül a virágdísz:
Szükséges kellékek:
üvegváza (vagy befőttesüveg)
fóliával bélelt, fonott kaspó
nedves tűzőhab
tátika
szarkaláb
boglárka
nádszálak
1. Az üveget állítsuk a kaspó közepébe. A tűzőhabot vágjuk akkora hasábokra, hogy a kaspó és az üveg közötti részt ki tudjuk tölteni velük. Alaposan áztassuk be, mielőtt a helyükre illesztenénk.
2. A nádszálak egyik végét szúrjuk a tűzőhabba. A nádszálat törjük, hajlítsuk meg több helyen, és a másik végét a tűzőhabba bújtatva rögzítsük. Ezt ismételjük, amíg elkészül a csokrot körülölelő gallérrész.
3. Végül a virágokat állítsuk bele a vízzel feltöltött üvegbe, és rendezzük el mutatósan a csokrot, amely tartósabb lesz, ha a virágok vizébe vágottvirág-tartósítót teszünk. A virágok szárát ferdén vágjuk le, hogy nagyobb felületen tudják felszívni a vizet.
Tipp: Ha nem bízunk virágrendezői képességünkben, magába az üvegvázába is tegyünk néhány keskeny hasábot a nedves tűzőhabból. Ha azután ezek közé állítjuk a virágszálakat, rögtön könnyebb lesz kialakítani a csokor formáját. Mivel nehéz cserélni a vázában a vizet, tegyünk bele vágottvirág-tartósítót, vagy szemcseppentővel egy-két csepp hipót.
További szín- és virágvariációk:
pasztell rózsaszínek: mályva, viola, flox (lángvirág), kasvirág
sárgák: ökörfarkkóró, gyűszűvirág, bársonyvirág, kardvirág
kékek, lilák: sisakvirág, csillagfürt, törökszegfű, viola, harangvirág, dália, ördögszem
fehérek: margaréta, fátyolvirág, enyves szegfű, kála, liliom
pirosak, narancsok: kardvirág, dália, tűzliliom, kúpvirág, napraforgó