Sangria

nlc | 2004. Június 04.
Tudjuk, többségünk Sangria alatt a raktáráruházban kétliteres kiszerelésben megvásárolt spanyol pancsot érti. Pedig a Sangria ennél azért több. Lássuk a medvét.





Hozzávalók:

· 1 üveg vörösbor
· 4 teáskanál cukor
· 2 evőkanál konyak
· 2 evőkanál Cointreau
· 1 narancs leve és héja
· 1 fél citrom leve és héja
· 1 narancs és 1 citrom héjastul, apró darabokra vágva

1. A vörösbort egy nagyobb üvegkancsóba töltsük át. Szórjuk bele a cukrot, és kevergessük, amíg elolvad a cukor.

2. Töltsük hozzá a konyakot és a likőrt is. Ízlés szerint tehetünk ezekből többet vagy kevesebbet is, ahogyan szeretjük.

3. A narancsot és a citromot alaposan mossuk meg. Egynek vékonyan hámozzuk le csigavonalban a héját.

4. A másikat héjastul vágjuk apró darabokra, és tegyük a kancsóba. A kancsót fedjük le fóliával, és tálalás előtt 3-4 órát pihentessük a hűtőben. Kínálás előtt a sangriát még felönthetjük egy kis ásványvízzel.





Exit mobile version