Hogy kerül alma a csokorba?

nlc | 2004. Október 02.
Az õsz hangulatát idézõ csokorba terméseket és gyümölcsöket kötöttünk a virágok közé. A formák és színek szépsége önmagáért beszél. Cikkünk segítségével egyszerûen elkészítheted ezt a vidám virágdíszt.





Így készül a vidám, őszi virágdísz:

Hozzávalók:
• kicsi virágú gerbera
• margarétavirágú krizantém
• berkenyebogyók
• apró díszalmák
• mogyorós hólyagfatermések




• pálmalevél
• macifű
• virágkötöző drót

1. A berkenyebogyókat körbefogjuk nagyobb zöld levelekkel, és ezeket a kis csokrokat virágkötöző dróttal rögzítjük úgy, hogy a drót hosszú maradjon.





2. A díszalmácskákat felszúrjuk a rövidebbre vágott drótszálakra, ezekből öt-hat darabot összefogunk egy kicsit vastagabb dróttal, ez kerül majd “egy szál virágként² a csokorba.

3. A mogyorós hólyagfa terméseit kicsit hosszabb szárral, szintén dróttal fogjuk össze. Ehhez egész vékony drótot használjunk, hogy laza tartása maradjon. Ezután megkötjük a csokrot úgy, hogy a virágfejek, az előkészített termések és a zöldek szorosan egymás mellé kerüljenek.






4. Végül körbefogjuk a csokrot a pálmalevéllel; az egyes levélkék végeit visszabújtatjuk a kötöző alá, így kapjuk az ívelt hurkokat a virágdísz körül. Befejezésül rafiával körülkötjük a csokrot, és egyformára vágjuk a virágszárakat.







Kattints a képre!
Exit mobile version