Jeges fantáziák praktikás jégkockatartóval

nlc | 2005. Augusztus 06.
Nincs nyár jégkocka nélkül! Mostantól nem is akármilyen jégdarabokkal hûthetjük pezsdítõ, élénkítõ italainkat: a színes, praktikás jégkockatartók jéggyümölcsei ízben és látványban is teljessé teszik a felfrissülést.

A Praktika magazin augusztusi hasznos ajándéka a vendégváró hűsítők elkészítésének látványos darabja.
Kedvenc gyümölcseinkkel teszik változatosabbá ­ akár ízletesebbé is ­ a házi
italválasztékot. A könnyen használható darab egyik háztartásból sem
hiányozhat!


Változatok:


Színes jégkockák

Gyümölcslevet vagy gyümölcsvelőt is önthetünk a tartóba. Mire a
kristályvízhez vagy koktélokhoz adott csillogó jégdarabok felolvadnak,
italunk kellemesen lehűl, és átjárja a gyümölcs finom aromája.







Jeges gyümölcsdarabok


A jégkockatartó rekeszeibe tegyünk egy-egy szem gyümölcsöt vagy
gyümölcsdarabot, töltsük fel vízzel, és így fagyasszuk le. A cseresznye- és
a meggyszemeken hagyjuk rajta a szárukat, így még hatásosabb látvány elemei
lesznek a nyári, családi koktélpartinak!


Víz helyett zselét!

Miénk lesz a legszebb gyümölcstorta, ha a tortát nem csak sima zselével
vonjuk be: a jégkockatartót töltsük fel
folyékony zselével, és a már megdermedt gyümölcsökkel díszítsük a tortát.



Egyedi bonbonok

A színes jégkockatartók a folyékony, forró csokoládé hőmérsékletét is
elviselik, így saját ízesítésű bonbonok készítésére is kiválóak: keserű,
tej- vagy fehér csoki olvasztásával, mogyoró, dió- és mazsolatöltelékkel.






Ráadás ötletek

• Amikor a jégkockatartót kivesszük a fagyasztóból, domború felével felfelé
fektessük egy tálcára. Néhány másodpercre
terítsünk rá vizes ruhát. Így a mutatós jéggyümölcsök teljes szépségükben
könnyen kipotytyanhatnak!
•  Gyümölcslevesek hűtésében nagy segítség, ha jégkocka helyett fagyasztott
gyümölcslevet vagy -velőt teszünk bele, mert így nem hígul a víztől a leves. 

Exit mobile version