A Praktika magazin augusztusi hasznos ajándéka a vendégváró hűsítők elkészítésének látványos darabja.
Kedvenc gyümölcseinkkel teszik változatosabbá akár ízletesebbé is a házi
italválasztékot. A könnyen használható darab egyik háztartásból sem
hiányozhat!
Változatok:
Színes jégkockák
Gyümölcslevet vagy gyümölcsvelőt is önthetünk a tartóba. Mire a
kristályvízhez vagy koktélokhoz adott csillogó jégdarabok felolvadnak,
italunk kellemesen lehűl, és átjárja a gyümölcs finom aromája.
Jeges gyümölcsdarabok
A jégkockatartó rekeszeibe tegyünk egy-egy szem gyümölcsöt vagy
gyümölcsdarabot, töltsük fel vízzel, és így fagyasszuk le. A cseresznye- és
a meggyszemeken hagyjuk rajta a szárukat, így még hatásosabb látvány elemei
lesznek a nyári, családi koktélpartinak!
Víz helyett zselét!
Miénk lesz a legszebb gyümölcstorta, ha a tortát nem csak sima zselével
vonjuk be: a jégkockatartót töltsük fel
folyékony zselével, és a már megdermedt gyümölcsökkel díszítsük a tortát.
Egyedi bonbonok
A színes jégkockatartók a folyékony, forró csokoládé hőmérsékletét is
elviselik, így saját ízesítésű bonbonok készítésére is kiválóak: keserű,
tej- vagy fehér csoki olvasztásával, mogyoró, dió- és mazsolatöltelékkel.
Ráadás ötletek
Amikor a jégkockatartót kivesszük a fagyasztóból, domború felével felfelé
fektessük egy tálcára. Néhány másodpercre
terítsünk rá vizes ruhát. Így a mutatós jéggyümölcsök teljes szépségükben
könnyen kipotytyanhatnak!
Gyümölcslevesek hűtésében nagy segítség, ha jégkocka helyett fagyasztott
gyümölcslevet vagy -velőt teszünk bele, mert így nem hígul a víztől a leves.