A ruhám volt, a zsákom lett!

nlc | 2006. Szeptember 01.
Az oviban is indul a "szezon", össze kell állítani a benti felszerelést - ruha, cipõ, alvópárna, miegymás - no meg az is kell, amiben mindezt tartjuk: az oviszsák.




Kis átalakítással kislányunk divatos, de már kinőtt kertészszoknyájából vagy kisfiunk hasonló sorsú nadrágjából új zsákot tudunk készíteni. Minden fontos dolog elfér majd benne, s díszíteni is lehet a kedvenc állatkákkal, jelvényekkel, színes csíkokkal, szalagokkal. Az ovis jel pedig kerüljön középre, a fő helyre!


Alapanyagok, kellékek:

– egy kertésznadrág vagy -szoknya
– színes szalagok, mintás anyagmaradékok
(a szoknya vagy nadrág bőségének kétszerese)
– felvarrható textilfigurák (köztük az ovis jel)
– jelvények
– olló, vállfa







Kattints a képre a nagyításhoz!

Az elkészítés menete:

A nadrágszár belső varrásait és az ülepvarrás alsó szakaszát bontsuk szét, és varrjuk össze az eleje és háta középvarrását, hogy szoknyaformát kapjunk. (A szoknya és a nadrág további elkészítési menete azonos.) Vágjuk le a nadrág, illetve a szoknya hosszát olyanra, amilyen mély zsákot szeretnénk. Varrjuk fel kézzel a mellrész zsebére a textil ovis jelet. A többi figurát rendezzük el a szoknyarészen (az esetleges kopásokat, foltokat így eltakarhatjuk), majd ezeket is varrjuk fel. Az aljára vízszintesen helyezzük el a szalagokat, textilcsíkokat, és géppel varrjuk fel. Fordítsuk ki a zsákot, varrjuk össze, és tisztázzuk el az alját. Fordítsuk vissza a színoldalára, tűzzük fel a jelvényeket, és akasszuk rá a vállfára, amellyel majd az óvodai fogasra vagy szekrénybe tehetjük gyermekünk vadonatúj, egyedileg tervezett zsákocskáját.
Exit mobile version