Minden csepp számít… (X)

Calgonit | 2008. Október 23.
Földünk egyik legértékesebb kincse a víz. Sokan csak akkor eszmélünk rá fontosságára, ha nélkülözni kényszerülünk ideig-óráig. Vízkészleteink nem korlátlanok, így neked is érdeked a felesleges vízfelhasználás mértékének csökkentése.

Ha át is érezzük a víztakarékosság fontosságát, a hétköznapok során mégis gyakran pazarolóan bánunk a vízzel. Nem is gondolunk bele, milyen könnyedén kordában tarthatjuk vízfogyasztásunkat, így csökkentve egyúttal számláinkat is.

Mi lehet az egyik lehetséges megoldás háztartásod számára? A fárasztó, időigényes és pazarló kézi mosogatás helyett szerezz be egy mosogatógépet! A régebben mosogatással töltött időd egy csapásra felszabadul, így azt saját magadra fordíthatod, vagy családoddal töltheted el azt. Konyhád rendezetté válik, hiszen mosogatógéped ideális tárolóhelye a mosatlan edényeknek. Ráadásképp, ami a legfontosabb, csupán annyi vizet és energiát használsz fel az edények tisztításához, amennyi feltétlenül szükséges.

Egy európai országokban, Magyarországra is kiterjedően elvégzett, mosogatási szokásokat összehasonlító tanulmány szerint egy mosogatógéppel akár 5-ször kevesebb vizet használhatsz fel, mint kézi mosogatás során.

Ezzel egyrészt pénztárcádat kímélheted, másrészt a környezetet is óvod. Egy év alatt – 180 mosogatással számolva – összesen akár 14 400 liter vizet is megtakaríthatsz, ami körülbelül 140 fürdőkádnyi mennyiségnek felel meg.

A legújabb generációs mosogatógépekkel kis fogyasztás mellett kiváló teljesítményt érhetsz el: akár már 10 – 15 liter víz felhasználásával is csillogóan tisztává varázsolhatsz 12 terítéket, s mindehhez csupán annyit kell tenned, hogy bepakolsz, mosogatószert teszel a gépbe, majd elindítod a programot.

Most már Te is láthatod: mosogatógép vásárlásával olyan készülékkel gazdagítod otthonod, mellyel időt, energiát, és vizet takaríthatsz meg, ráadásul elmondhatod, hogy bolygónk jövőjéért is tettél.

Látogass el honlapunkra!

Exit mobile version