Mosva spórol az ember

Vanish | 2010. Április 24.
Noha a háziszappannal kádban, lavórban, mosóteknőben való mosás ideje lejárt, a XXI. században is bárki számára egyszerűen megoldható a ruha- és környezetkímélő mosás. Sőt akár az áramfelhasználás egyharmadát is megtakaríthatod*, így kímélve a pénztárcádat is.
Mosva spórol az ember


A környezetkímélő mosásnak fontos része, hogy áram- és víztakarékos legyen. Mivel a mosógép a víz felfűtéséhez használja a legtöbb áramot, a legtöbb energiát úgy spórolhatjuk meg, hogy energiatakarékos, vagy rövid programon alacsony hőfokon mosunk.

Ennek azonban komoly hátránya, hogy a 30-40 fokon történő mosás nem feltétlenül pusztítja el a ruhákon levő baktériumokat. Pedig a ruhán levő folt a baktériumok melegágya, amin azok gyorsan képesek szaporodni. Így a mosott ruha ugyan tisztának tűnik, de előfordulhat, hogy mégsem higiénikus.

A foltok és a baktériumok miatt, azonban mégsem kell aggódnod, hiszen ha Vanish Oxi Action Extra Hygiene-nel kezeled a ruhát, az a használati útmutató szerinti használat esetén, a foltok mellett a szöveteken élősködő baktériumok 99,9%-át is eltávolítja.

További információk!

 

*Forrás: www.theenergypost.org/Vizszamla/Mosas/takarekos-mosas.html

 

Exit mobile version