Takarításra fel!

Zewa | 2011. Március 19.
"Össze kell szednem az erőmet a tavaszi nagytakarításhoz..." Halogatni lehet, de elbliccelni nem érdemes, mert nem egy higiénikus megoldás. Viszont kaphatunk segítséget is hozzá!

Nem a legkellemesebb feladat, nem tudjuk kipipálni tíz perc alatt, de nagyon sokat nyerünk vele. A tavaszi nagytakarítás eredménye: rendezett viszonyok a ruhásszekrényben, kiselejtezett téli limlomok, csillogó ablaküvegek, illatos függönyök és higiénikus tisztaság. Külsőleg. Belül pedig jóleső, boldog elégedettség. Egy angol tanulmány szerint az emberek 57%-a kifejezetten kielégítő érzésnek éli meg a takarítást, 83% pedig boldogabb, ha tiszta az otthona.

 

Egy alapos nagytakarításhoz mindenkinek megvannak a nyerő módszerei, bevált trükkjei, de sosem árt rápillantani néhány egyszerű tippre, hátha találunk köztük bevethető újdonságot:

 

    1.  A listák itt is segítenek. Ha felírjuk és összegezve átgondoljuk a teendőket, reálisabban tudjuk felmérni és beosztani az elvégzésükhöz szükséges időt.
    2.  Az akció közben hallgassunk tempós, dinamikus zenét. Így a hangulatunk és energiaszintünk is a topon marad.
    3.  Kivel ne fordult volna elő, hogy takarítani kezdett, de végül a kanapén, sorozatnézés közben érte az este? Kerüljük tehát a figyelemelterelő dolgokat a lakásban, hacsak nem akarjuk heteken át húzni a nagytakarítást…
    4.  Racionalizáljuk a háztartást! A takarítás is gyorsabban megy, ha csak annyi dolgot tartunk a lakásban, amennyit rendezetten el is tudunk pakolni. Melyik családnak van szüksége húsz konyharuhára, vagy harminc törülközőre? Ajándékozzuk el a felesleget, és garantáltan nő a rend és tisztaság.
    5.  Dobozok, fiókok, iratrendezők, plusz polcok. Rejtsük el, amit lehet, és így a takarítás is könnyebb, ráadásul jobban érvényesülnek a dísztárgyaink és kiegészítőink is.
    6.  Tisztaság, ahol igazán fontos! Hiába csillognak a kilincsek, tökéletesen tiszta az ablak, ha közben a hűtőszekrény higiéniája elhanyagolt. A konyhában több baktérium halmozódhat fel, mint a WC környékén – ennek megfelelően kell takarítanunk és fertőtlenítenünk is.
    7.  Csak jó eszközzel dolgozzunk! Abban az esetben, ha profi eredményt akarunk, szerelkezzünk is fel a munkához. A textil törlőrongyokban a különböző kórokozó baktériumok könnyebben elszaporodnak,  így ahol lehet, inkább jó minőségű háztartási papírtörlővel tisztítsunk. A papírtörlő használata praktikus és sokoldalú, mivel a lakás bármely területén kiválthatja a textilkendők alkalmazását. Nem kell mosni, szárítani és könnyen kezelhető.

 

Persze minden tippnél hasznosabb, ha valakitől kézzelfogható segítséget kaphatunk. Fogjuk be tehát párunkat is, vagy éppen bízzunk a szerencsében: prémium minőségű háztartási papírtörlőkkel például most komplett nagytakarítást (amit egy profi takarító csapat végez Ön helyett) vagy vadonatúj háztartási gépeket nyerhetünk. Zewa nyereményjáték bővebben.

 

 

 

Exit mobile version