Így készíts kandispálcát

cafeblog/anapfenyillata | 2014. Február 11.
Olyan jól néznek ki a cukrászdákban és teázókban kapható kandiscukor-pálcikák, hogy legszívesebben mindig ilyennel kevergetnénk és ízesítenénk az italainkat.

A kandispálca házi készítésének titkaiba A napfény illata blog szerzője avat be minket.

Be kell vallanom, már nagyon vártam azt az időszakot, amikor a gyerekekkel kiélhetem a kémia iránti rajongásomat, és vegyészkedhetünk egy kicsit. Persze nem arra kell gondolni, hogy például rögtön 2,4-dinitrofenilhidrazonok vékonyréteg-kromatográfiás vizsgálatát végezzük el az ötévessel, de egy kis kristályosítás már belefér. Különösen, ha a növesztett kristályokat a végén még meg is lehet enni!

Most már biztosan mindenki kitalálta, hogy cukrot kristályosítottunk! 2,5 dl vízhez 50 dkg cukor kell. A cukrot a vízben felforraljuk, amíg teljesen feloldódik, majd lehűtjük. Eközben – legalább fél óráig – a pálcikát beáztatjuk: mi egyszerűen hurkapálcikát használtunk.

 

 

Ha színes kandispálcát szeretnénk, ételfestéket kell használni a cukor oldásakor. De nekem így tetszik, ahogy van.

 

Lehet vele teát kevergetni, lehet ajándékba adni vagy csak egyszerűen elnyalogatni.

Az elkészítés menetét A napfény illata blogon olvashatod.

Exit mobile version