Ha minden nap elfogyasztunk egy evőkanálnyit ebből a tüzes, édes-fűszeres elixírből, nagyobb eséllyel távol tarthatjuk magunktól a betegségeket, mint egy tűzfal a tüzet. Nem vicceltünk, amikor a “tüzes” jelzőt használtuk. A négy alapanyag – vöröshagyma, fokhagyma, torma, gyömbér – magáért beszél. Használjunk belőlük azonos mennyiséget (ha egy kicsit eltérnek az arányok, az sem probléma).
Mindezeket koronázzuk meg egy-két csilipaprikával (vagy tetszés szerinti más erős paprikával). A kész nedűt 1-2 kanál mézzel édesítjük, hogy csökkentsük a csípősségét, és lágyítsuk az erős ízeket. Lássuk hát a hozzávalókat és az elkészítés menetét.
Hozzávalók:
• 1 rész apróra vágott vöröshagyma
• 1 rész apróra vágott fokhagyma
• 1 rész megtisztított és lereszelt torma
• 1 rész meghámozott és felkockázott gyömbér
• 1-2 db erős paprika
• almaecet
• egy kevés méz
Készítsünk elő egy jól záródó tetővel ellátott üveget. A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel, a tormát reszeljük le, a gyömbért kockázzuk fel. Az apróra vágott, illetve lereszelt hozzávalókból azonos mennyiséget keverjünk össze. A keveréket tegyük az üvegbe a paprikákkal együtt. Öntsünk rá annyi almaecetet, hogy bőven ellepje.
Mennyi idő múlva érik össze, és hol tároljuk? A folytatásért kattints a Hobbikert.hu cikkére! >>