5 olcsó, könnyen elkészíthető húsvéti dekor

cafeblog/unnepekeshetkoznapok | 2014. Március 27.
Nincs sok időd, mégis szeretnéd saját kezűleg elkészíteni a húsvétváró dekorációt? Válogass bloggerünk ötleteiből! Pikk-pakk ünnepi hangulatot teremthetsz, ráadásul kevés pénzből.

Ne csak karácsonykor, hanem húsvétkor is díszíts búzával!  A zöld az éledő természetet szimbolizálja. Már most ültesd el a magot kevés földbe. Válassz neki egy kis cserepet (akár nedves vattára is teheted)!  Ne feledd naponta öntözni! Amint nagyobb lesz a búza, kösd át valamilyen húsvéti színű szalaggal. (Egyenesre is vághatod a zöldet, úgy még szebb lesz.) Tedd a kis cserepet egy szép üvegedénybe, köré pedig rakj színes tojásokat, füvet, bármit, ami az ünnepről eszedbe jut. Feltétlenül a húsvéti asztalon a helye!

 

Csupán néhány dologra van szükséged e szemkápráztató dekoráció elkészítéséhez. Egy formás üvegvázára, egy csokor tulipánra, vagy bármilyen tavaszi virágra. Variálhatod is a virágokat. No meg persze sok-sok tojásra. Ezeket hagyományos módon, de akár bolti festékkel is megfestheted. Készíts az egészből kompozíciót. Egy mohakoszorúba is állíthatod az üveget, úgy még jobban feldobja az adott teret.

 

Ennél egyszerűbb dekorációt aligha tudunk mutatni. Lehetőleg kifújt tojásokat rakj egymásra egy hosszúkás vázába. Máris kész a dísz. Elsősorban nappaliba, konyhába ajánljuk.

 

Mindenképpen nézd meg a tojásfát és a tojáshéj vázát is, a további 2 ötletet az Ünnepek és hétköznapok blogon találod.

Exit mobile version