Így főzz felejthetetlen szörpöt az akácfa virágából

hobbikertész | 2014. Május 12.
Ismered a virágzó akácfák mézes, fűszeres illatát? Ezt a tavaszi érzést palackba zárhatod és egész évben bármikor előveheted, ha most szedsz a virágokból és szörpöt készítesz belőlük. Megmutatjuk, hogyan kell.

Hétvégi kirándulás közben ráakadtunk egy szép, termetes akácfára. A legjobbkor, ugyanis teljes díszben pompázott. Épp nyíltak fehér virágai, a fa szinte roskadozott a fürtökben lelógó virágzat súlya alatt. Jellegzetes, édes illatát már messziről érezni lehetett.

Mit tehettünk mást, fogtuk magunkat, és szedtünk a mézes illatú fürtökből. Hazatérve még aznap készítettünk belőlük akácszörpöt. Tartósítószerek nélkül, ahogy még a nagymamától tanultuk.


Hozzávalók:

• por- és szmogmentes helyről szedett akácvirágzat
• 1 db citrom
• 1 kg kristálycukor
• 1 l víz
• befőttesüveg

Elkészítés:

Az akácvirágokat átnézzük, kirázogatjuk, hogy ne maradjon bennük bogár vagy hangya.

A fürtök száráról a virágokat leszedegetjük, lehúzzuk, úgy töltjük meg velük a befőttesüveget.

Szirupot készítünk: a kristálycukrot a vízzel felforraljuk. Amikor a szirup kihűlt, feltöltjük vele az akácvirággal megtöltött befőttesüveget.


Aztán hogyan tovább? Kattints, és minden kiderül a hobbikert.hu cikkéből!>>

Exit mobile version