Új divat: bőrmegújítás otthon

Krémmánia | 2014. November 12.
Szuperjó hír, hogy nálunk is egyre nagyobb divat az egyik leglátványosabb eredményekkel járó professzionális bőrápolási kezelés otthoni változata, az AHA és BHA savas kémiai hámlasztás.
Új divat: bőrmegújítás otthon

Bár szörnyen ijesztő neve van, aggodalomra semmi ok, sőt. A bőrmegújító kezelés csodás és látványos különbséget eredményez a bőr minőségében. A javulás persze nem ugyanolyan extrémen megdöbbentő, mint az orvosi hámlasztás esetében, viszont hosszú távú megoldást kínál a fakó, egyenetlen arcbőr, a bőröregedés vagy éppen a pattanásos, mitesszeres bőr panaszaira.

Hogyan működik?

A bőr külső rétege természetesen módon is folyamatosan megújul, de idővel ez a folyamat egyre lassabb és rosszabb lesz. Az eredmény pedig – bőrtípustól függően – eltömődött pórusok, mitesszerek, pattanások (kombinált bőr), vagy egyenetlen és fakó bőrfelszín, száraz, hámló foltok (száraz bőr).  

A megújulási folyamatot ismét felgyorsítják és helyreállítják az AHA és BHA hámlasztók: velük kíméletesen megszabadulhatsz a fölösleges, elhalt hámsejtektől, bőröd így kitisztul, üdébb, egyenletesebb lesz, ráadásul serkentheted a kollagéntermelést is.

Mennyi idő alatt hat?

Ha kipróbálod az otthoni hámlasztást, az eredmény néhány használat után már látható lesz. Persze a makacs bőrproblémák kezeléséhez azért idő kell: ha például súlyos pattanásokkal vagy éppen pigmentfoltokkal küzdesz, a teljes hatáshoz néhány hónapra szükség lehet – de az üdébb és egyenletesebb bőr szinte azonnali.

Mi az, hogy AHA és BHA? Kinek mit érdemes használni?

Az otthoni kémiai hámlasztóknak két fő típusa van: az egyik a BHA (vagy másképp Beta Hidroxy Acid, közismert nevén szalicilsav), a másik az AHA (Alpha Hidroxy Acid, például glikolsav és tejsav). Bár mindkettő nagyszerű hatású, van néhány alapvető különbség köztük:

 

AHA

BHA

Mit csinál?

gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről

a pórusok mélyére hatol, és belülről hámlasztja őket

üde, egyenletes bőrfelszínt biztosít

kitisztítja a pórusokat

halványítja a barna foltokat

csökkenti a gyulladást

serkenti a kollagéntermelést

szabályozza az olajtermelést

Kinek ajánlott?

napkárosodott (pigmentfoltos) vagy száraz, öregedő és fakó bőrűeknek

ideális kombinált/zsíros bőrre, különösen azoknak, akiknek a mitesszerek és pattanások problémát okoznak

A jó hámlasztó kulcsa

Egy jó hámlasztónak 3 fő ismérve van:

A mi tippünk

A Paula’s Choice messze földön híres egyedülállóan hatásos AHA és BHA hámlasztó termékeiről. Ráadásul kis tasakos és delux kiszerelésű mintáik is vannak, így pénztárcakímélő módon tudod őket kipróbálni.

Ha kíváncsi vagy, hogy mik mások tapasztalatai az otthoni bőrmegújításról, kattints a Krémmániára, ahol több száz véleményt olvashatsz. Ha pedig kedvet kaptál a dologhoz, klikk erre a szakértői cikkre, benne megtalálsz mindent, amit a hámlasztással kapcsolatban tudni érdemes.

Exit mobile version