Ennyiért költözhetsz be Fellini római lakásába

nlc | 2015. Május 13.
Reklámnak sem utolsó ingatlant hirdet egy római ingatlanügynökség. Bár egykori, világhírű lakója már húsz éve halott, a nagypolgári lakást csak most bocsátották áruba az örökösök.

Róma városának elit negyedében, a Parioliban az Euclide metróállomástól nem messze húzódik az Archimede utca. Mediterrán hangulat, ciprusok, leanderek, Bauhaus-stílusú bérpaloták, a csúcs pedig a negyed közepén fekvő Villa Eliát körülölelő gyönyörű park.

Ebben a környezetben, a 141-es szám alatt lakott 1956-tól 1968-ig Federico Fellini (1920–1993) a világhírű olasz filmrendező feleségével, a saját jogán is hírnevet szerzett Giulietta Masinával.

A Villa Elia parkjára néző, egész emeletet elfoglaló lakásból indult a Mester az Édes élet, a Cabiria éjszakái, a 8 és ½, vagy a Júlia és a szellemek című filmjeinek forgatására, hogy aztán ide hozzon haza az életében elnyert öt Oscar-díjból hármat.

A lakás amúgy hatalmas (erkéllyel 280 négyzetméter), olaszosan elhanyagolt, roppant nagystílű, és nekünk magyaroknak kábé megfizethetetlen – az ára alku előtt kétmillió euró, azaz 600 millió forint. Lírában leírva, ha még lenne ilyen fizetőeszköz, valószínűleg ki sem férne egy mondatban.

 

Forrás(panorama.it)

Exit mobile version