Patchwork ajtónállók, fajsúlyos gyümölcsök

Szebeni Gál Vera / Praktika magazin | 2015. Szeptember 25.
Te is szereted az őszi napsütés melegét, és szívesen beengeded a lakásodba? Támaszd ki az ajtód, amihez varrj termetes, homokkal töltött patchwork almát és körtét!
Fotó: Csíkszentmihályi Márton
Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Jól ismert asztaldísz a foltvarrók között a cikkekből összevarrt, kitömött alma vagy körte. Készítsd el ezeket nagyban, vatelin helyett töltsd meg homokkal, és tedd a nyitott ajtó mellé. Biztosan nem csapódik be, mert a látszatra könnyed darabok meglepően nagy súlyuk miatt bármekkora huzatnak ellenállnak majd. 

Fotó: Csíkszentmihályi Márton

Ajtófogó feladatuk mellett hangulatos lakásdekorok is lesznek, ha egymáshoz illő színes, mintás anyagokat válogatsz hozzájuk. A vásznaknak jobb tartása és még kellemes tapintása is lesz a puha vatelintől, amit vasalással egyszerűen rögzíthetsz az anyagok visszájára. A súlyos gyümölcsöket könnyen az ajtóba teheted, mert a száruk helyére varrt vastag hurkoknak jó fogásuk van. Abban is biztos lehetsz, hogy nem szakad ki a fogó, ha a másik végét alul egy nagyobbacska fakoronghoz csomózod. Ha az ajtókitámasztókba nagy szemű, akváriumokba való homokot teszel, biztos nem bújik át a szövetszálak között. 

(Alkotó: Szebeni Gál Vera)

A cikk a Praktika magazin szeptemberi számában jelent meg.                                                   

További érdekességek a lapból:

CD-tartókból mutatós tárgyak

Nemezelj mókust!

Könyvjelzők ötféleképpen

Pipere vintage stílusban

Állati tokok a táblagépre

Exit mobile version