Borosdugók palack nélkül

Szebeni Gál Vera / Praktika magazin | 2015. Október 28.
A dugóhúzást kísérő hang mindenkivel tudatja, hogy a kis parafahenger dolga lezárult. Ebbe a remek természetes alapanyagba azonban még jó néhány kreatív lehetőség szorult. Szabadítsd ki a bennük rejlő dekorációt, használati tárgyakat és más kis kiegészítőket is!

A régebbi, kissé megviselt darabokat könnyen felújíthatod félbevágott parafa dugókkal. Meleg ragasztó segítségével fedd be teljesen az oldalakat, a tetőre pedig vágj szeleteket. Ezeket alulról kezdve, zsindelyszerűen ragaszd fel. Csinosíthatsz az etetőn, ha még a deszka szélét is eltakarod fél vagy egész szeletekkel. Most már csak magvakkal, termésekkel kell megpakolnod, és jöhetnek a tollas vendégek.

Fotó: Kurdi Zoltán

Egy termetes pezsgősdugónak még feje is van, amiből helyes kislány buksit készíthetsz. Fesd le fehérre, rajzolj rá szemeket, szájat, és puha kötőfonalból köss össze sok szálat, amit ragassz a fejtetőre. Ebből a pamuthajból masnikkal köthetsz copfokat. A kislány teste a dugó többi részéből lesz, és csak egy kis maradék vászon kell hozzá. Ragaszd rá, mint egy ruhácskát, és fogvájóból szúrj be két lábat is. A cipőkhöz vágj félbe egy dugószeletet. A magazinban további ötleteket találsz, mi mindenre használhatod még a dugókat.

Fotó: Kurdi Zoltán

(Alkotó: Kurdi Gabi)

További érdekességek a lapból:A cikk a Praktika magazin októberi számában olvasható.                   

Tökdekor tökök nélkül                                           

Színes falevelek filcből

Gyerekbarát Halloween

Horgolt gallérok kislányoknak

Keresztszemes erdőrészlet

Aranyló őszi teríték mini tökökkel, színes termésekkel

Exit mobile version