10 bámulatos kerti konyha

nlc | 2016. Május 01.
Ki ne vágyna csodás kerti konyhára, ahol hétvégenként finomabbnál finomabb ételeket készíthet, a nyári meleg estéken pedig kiülhet a családdal vagy a baráti társasággal beszélgetni? Ha kerti konyha építésén gondolkodnál, 10 szuper ötletet mutatunk hozzá.

Kertes házak már-már nélkülözhetetlen részét képezik a kerti grillezők, a szalonnasütő- és bográcsozómegoldások, de egyre több otthonban látni komplett kerti konyhákat is. A szabadban sütés-főzés élménye nem csupán az egyedi, utánozhatatlan ízű ételek elkészítésében rejlik. Előnye az is, hogy az ételszagot ez esetben nem szükséges fél napon át szellőztetni a lakásból, a teraszon elfogyasztott ebéd vagy vacsora pedig egészen másként esik, mint a szűkebb zárt konyhában vagy étkezőben tálalva.

Számtalan egyéb indokot találhatunk még, miért is érdemes kerti konyhát építeni. Ha már idén nyáron ilyesmiben gondolkodnál, a tervezéshez mutatunk 10 ötletet. Inspirálódj velünk a bámulatos kerti dekorációs megoldásokból.

1. Sövény mellé épített kerti konyha

Az árnyékot adó sövény mellé épített kerti konyha egyik legnagyobb előnye, hogy a bokrok eltakarják a szabadtéri főzőcskézés látványát a kíváncsiskodó tekintetek elől.

2. Minden kéznél kertikonyha-megoldás

Kis kertek tökéletes megoldása ez a kerti konyha. Praktikus, mert minden elérhető távolságban található a központi grillsütögető mellett. Érdemes a kerti konyhai trükköket ellesni.

3. Egy átgondolt kertikonyha-ötlet

Nagyobb teraszokon mutathat jól ez az alapvetően nem sok helyet igénylő kerti konyha. A hozzáépített bárpulton a frissen elkészült ételeket is elfogyaszthatjuk.

4. Mértani pontossággal épített kerti konyha

A szögletes főzőtér “kimértségét” remekül oldja a félkörívben épített étkezőpult.

5. Apró kertek ideális kerti konyhája

Ez a megoldás kert hiányában még a kis méretű balkonon, erkélyen is elférhet.

6. Káprázatosan szép kerti konyha

Elismerjük, ez a kertikonyha-ötlet nem valósítható meg mindenhol. Térigénye miatt kifejezetten tágas kertekben mutat jól, és a költségesebb megoldások közé tartozik. Ugyanakkor a félköríves tervezés a háttérbe épített pergolával bámulatosan jól mutat.

7. Az elegáns kerti konyha

A kőből épített boltívek a fagerendákkal igazi vidéki romantikus hangulatot csempésznek a kertbe.

8. Egyszerű és mégis látványos kerti konyha

Egyszerűen és olcsón kivitelezhető látványos nyári konyha megoldás, és még saját fűszerkertet is készíthetsz mellé.

9. Újra divatban a kemencés kerti konyha

Manapság ismét reneszánszát éli a kemence építése. Nem meglepő, hiszen a legfinomabb, a régi idők ízeit felelevenítő ételek ebben készülnek. Persze, ahhoz, hogy ne égessük oda minduntalan a kemencés pizzát, érdemes a speciális hőmérőt beszerezni.

10. A romantikus kerti konyha

Valójában nem is konyha, hanem kerti étkező. Mégis annyira jól mutat és annyira kreatív megoldás ez az alapvetően olcsón és gyorsan összeállított asztal a padokkal, hogy nem maradhatott ki.

Olvass még kertikonyha-ötletekről az NLCafén

Fotók: Pinterest

Exit mobile version