6 okos és kreatív módszer a könyvek tárolására

nlc | 2017. Január 06.
Halmokban düledeznek otthon a könyvek, de egyszerűen nem tudsz ellenállni, mikor meglátsz a könyvesboltban egy izgalmasnak tűnő darabot? Nyugi, a könyvvásárlásról nem kell leszokni, viszont nem árt ellesni néhány praktikus tárolási fogást!

Könnyen megtarthatjuk a rendet, ha a könyveket ilyen, falra szerelhető fakkokban tartjuk. Ez némi barkácskészség segítségével  házilag is simán elkészíthető – itt nézhetjük meg, hogyan. 

Egyszerű, minimalista és nagyon mutatós ez a módszer, igaz, csak néhány könyv tárolására alkalmas. Etsyről rendelhetünk is ilyen mutatós, falra szegezhető bőrpántokat, de persze simám készíthetünk ilyet saját kezűleg is.  

Az ilyen lebegő “dobozokat” többféleképpen is ki lehet használni. Kerülhetnek könyvek a belső részbe, és a dobozok tetejére is – ráadásul az egész nagyon látványos is! 

Néhány visszafogottabb polc szintén jó lehet tárolásra és dekorációnak, feldobhatjuk a lakást, ha különböző színekből kombináljuk össze őket!

Vegyünk egy lécet, amit a falra erősíthetünk, így igazi kis könyvesboltot varázsolhatunk bármelyik szobából. A gyerekszobába különösen praktikus ez a megoldás, hiszen így a könyvek jól láthatók és könnyen hozzáférhetők lesznek a kicsik számára is.

Szintén gyerekszobába lehet szuper ötlet egy ilyen okos tároló: nem foglal sok helyet, és gyorsan visszadobálhatjuk bele a szétszórt könyveket, füzeteket.

 

Még több praktikus tárolási ötlet az NLCafén:

BuzzFeed

Exit mobile version