5 szuper konyhai trükk az 1920-as évekből, ami ma is megállja a helyét

nlc | 2017. Március 01.
Lehet, hogy nem gondoltad volna, de a sütés-főzést csaknem 100 éves praktikákkal teheted könnyebbé!

A nagymamáink tanácsait nem árt néha megszívlelni  a konyha világára ez pláne igaz! A Little Things egy 1922-es kiadású szakácskönyvre bukkant, amiben nem csak recepteket, hanem hasznos konyhai trükköket is megosztott a szerző, egy bizonyos Mrs. E. F. Warren. A majdnem 100 éves tippek pedig még ma is jól jönnek  vesd be őket te is!

1. Pár órával sütés előtt pácold olívaolajba és ecetbe a steaket  sokkal puhább lesz tőle!

2. Tartsd távol a hangyákat friss zsályalevelekkel!

3. Tartsd frissen a citromot akár napokig: tárold hideg vízben!

4. A kenyerek, sütemények tésztáját tedd szaftosabbá alma hozzáadásával!

5. Az istenien ropogós tetejű piték titka: sütés előtt kend meg őket tejjel!

 

Littlethings

Exit mobile version