5 tipp, hogyan alakíts ki meditációs sarkat az otthonodban

nlc | 2017. Május 14.
Ahhoz, hogy le tudd csendesíteni az elméd, elengedhetetlen, hogy legyen egy nyugodt kuckó, ahová elvonulhatsz.

A meditáció megdöbbentően hatásos technika a nyugodtabb hétköznapok és a stresszmentesebb élet eléréséhez. Sokan mégis abban a hitben élnek, hogy nem nekik való. Pedig napi pár perc csendes elmélkedés bárki idejébe belefér – és bármilyen hihetetlen is, már ezzel a napi 2-3 perccel jelentős eredményeket érhetünk el. Ha téged is az akadályoz, hogy nem találsz helyet, ahová elvonulhatnál, olvass tovább, hogy megtudd, miként alakíthatsz ki saját meditációs sarkot az otthonodban!

1. Így válassz helyet: A konyha és a nappali területét kerüld el. Ha egyterű lakásban élsz, válaszd valamelyik sarkát! A fényt a személyiségedhez válaszd: ha alapból izgágább típus vagy, válassz sötétebb helyet, ha viszont alapvetően nyugodt alkat vagy, nyugodtan rendezkedj be az ablak közelébe.

2. Maradj ülve: olyan ülőalkalmatosságot válassz – párna, fotel, jógamatrac –, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen, ugyanakkor egyenes háttal, biztos gerinccel tudj ülni!

3. Illatosíts: Egy jól megválasztott illat segíti a koncentrációt és az elmélyülést. Levendula, citromfű, narancs, vanília – válassz olyat, ami kellemes érzettel tölt el és megnyugtat.

4. Érezd jól magad: Ha neked extra párnák, takarók vagy kisasztal kell a teljes kényelemhez, pakold ezeket is a sarokba! Nem árt valami dekoráció sem: egy szobor, kép vagy növény tovább fokozhatja a komfortérzetet. Csak vigyázz, hagyj teret az energiának is: ne zsúfold túl a kuckód.

5. Hangolódj rá: berendezted a tökéletes meditációs kuckót, ám a hangos szomszédok tönkreteszik az élményt? Keress valamilyen megnyugtató, meditációs zenét vagy hanganyagot, ami a segítségedre lehet, hogy megszabadulj a külvilág zajaitól.

Forrás: Popsugar

Exit mobile version