Így építs házat, ha boldog akarsz lenni!

nlc | 2017. Május 19.
A feng shui tanításai szerint nem mindegy, milyen környezetben és milyen környéken épül a házunk. Sőt, az is meghatározó, hogy a homlokzat melyik égtáj felé néz. A teljesség igénye nélkül hoztunk néhány információt, amik alapján eldöntheted, hogy szükséged van-e az ősi tanításokra.

Kiegyensúlyozottság, életerő, egészség, siker – azoknak, akik hisznek a feng shui elveiben és az ősi rendszer szerint építik fel vagy rendezik be a házukat, mindez megadathat. Az ősi térrendezési megoldások ugyanis olyan körülményeket teremtenek a rendszer követői szerint, amelyekben megfelelően áramlik az energia és az jó hatással van a házban élőkre. A tereket, elemeket, formákat és égtájakat is alapul vevő feng shui olyan lehetőségeket vázol, amelyek segítségével megszűnnek a negatív hatások.

 Bágua térképpel

A feng shui szakértők azt vallják, hogy mindennek saját rezgése van. Ahhoz, hogy a meglévő állapotból kihozzuk a legjobbat, olyan szintre kell emelni a tér rezgését, hogy az energia megfelelően áramoljon. A házak homlokzati beállítása határozza meg a bágua térképek alapján felosztott területek helyét. De magának az épületnek a környezete is fontos a szakértők szerint, akik azt mondják, a telek kiválasztása előtt érdemes megnézni, vannak-e negatív tényezők a környéken. Az ősi tanítások szerint például nem szerencsés szeméttelepek vagy szennyvíztelepek közelben, vagy börtönök, kórházak mellett lakni, de az sem mindegy, milyen alakú, vagy merre lejt egy telek.

A belső terekben fontos a tisztaság, a rend, és az, hogy ne legyenek túlzsúfolva a helyiségek. A felesleges holmikat nem szabad tartogatni és ha van rá lehetőség, érdemes viszonylag gyakran átrendezni a bútorokat. A színek is befolyásolják a hangulatodat, ezért bátran válassz változatosan közülük. Persze arra ügyelj, hogy maradjon ízléses az élettered.

A térrendezés alapja a feng shuiban a bágua térkép, amely a teret nyolc területre osztja az égtájakhoz kapcsolva:

Exit mobile version