Nevetéssel ijesztgetik tulajdonosukat az intelligens hangszórók

nlc | 2018. Március 08.
Az Amazon digitális asszisztenseiből szerda óta véletlenszerű nevetés hangzik fel időnként, egyelőre a cég sem tudja, hogy pontosan mi okozza az ijesztő hibát.
A Google termékfejlesztésért felelős alelnöke, Mario Queiroz a Google Home bemutatóján

Az Amazon Echo hangvezérléssel működő intelligens hangszórói valójában az óriáscég digitális asszisztenseiként működnek. Egyszerűen megkérdezhetjük tőle, hogy milyen időre számíthatunk, vagy épp azt, hogy milyenek a forgalmi viszonyok a munkahelyünkre vezető úton.

Tegnap azonban valami történt, és világszerte több felhasználó is arról számolt be, hogy saját Echójából mindenféle előzmény nélkül női nevetés hangzott fel. Volt, aki egyenesen ijesztőnek nevezte a jelenséget, de volt olyan is, aki a lámpát szerette volna lekapcsoltatni az Echóval, mire az kinevette. „Szuper, most a lámpa még mindig ég, én viszont nem merek elaludni” – írta az egyik felhasználó Twitteren.

„Tisztában vagyunk a hibával és azon dolgozunk, hogy megszüntessük a jelenséget” – írta az Amazon a Business Insidernek eljuttatott közleményében, további részleteket azonban nem osztottak meg arról, hogy mi okozhatja a különös hibát.

Reméljük, Sophiának, a Hanson Robotics androidjának nincs köze a hibához

Nyugodalmas jó éjszakát kívánunk az Amazon Echo-tulajdonosoknak!

Exit mobile version