Telefontöltők újratöltve – indukciós töltők

nlc | 2018. Március 19.
Elmondjuk, miért lehet nagyon könnyen megszeretni a Qi töltőket.

A technikai fejlődés nélkülözhetetlen vívmányai nemcsak kitöltik az életünket, hanem olyan alapot teremtenek, amelyek nélkül már elképzelhetetlenek a hétköznapok. A számos kellemes és komfortos hozadék mellett azonban több nehezen viselhető vagy zavaró velejárója van az elektronikai forradalomnak. Az egyik az utóbbiak közül a számtalan kábel, hosszabbító, kapcsoló és aljzat, amelyek, ha nem jó a ház, lakás kialakítása, elképesztő káoszt okozhatnak. Nemcsak a látványt rontják, hanem a szabadságunkban is korlátoznak, hiszen helyhez kötnek. Ezért is lehetséges az, hogy egyre népszerűbbek a vezeték nélküli készülékek, az otthonaink pedig – legyen szó intelligens otthonról vagy egy átlagos lakásról – egyre több olyan komfortos megoldással vannak felszerelve, amelyek hozzásegítenek a gondtalan hétköznapokhoz.

Ha a lakások designjának kialakítását vesszük alapul, sokan ragaszkodnak a süllyesztett aljzatokhoz, ami teljesen érthető. Ám a legmodernebb készülékek tulajdonosai már ennél is tovább mennek, és előszeretettel élnek a Qi töltők adta csodával – merthogy az akár annak is tűnhet azok szemében, akik nem jártasak a fizikában. Ezek a töltők ugyanis úgy töltik fel árammal a készülékeket, hogy azokat nem kell kábelekkel hozzájuk kapcsolni. A mechanizmusban nincs semmi varázslat, csupán az elektromágneses teret használja a töltő és a készülék a kapcsolódásra és az energiaátadásra.

Nem véletlen, hogy sok kávézóban, étteremben, de több reptéren is vannak Qi töltők, amelyeket igénybe vehetnek az emberek. Azok, akik még nem próbálták ezt a technológiát, valószínűleg nem értik, miért egészen más használni, mint a normál, konnektorba dugható változatokat. Azok viszont, akik odavannak a Qi töltőkért, meg vannak győződve arról, hogy soha többé nem akarnak kínlódni a töltőkereséssel, hiszen olyan fokú kényelmet biztosítanak a beépített fajták, amit könnyű megszokni, de lemondani róla már nem lehet. Van még valami, ami e mellett a technológia mellett érvel: az pedig nem más, mint hogy ezekkel a Qi töltőkkel bármilyen telefont el tudunk látni energiával.

Exit mobile version