Most Heves megyében jelent meg egy barnamedve

nlc | 2018. Június 01.
Arra kérik a helyieket, hogy sötétedés után lehetőleg ne menjenek az utcára.

Az elmúlt hetekben több medve is felbukkant Magyarország területén: először a Nógrád megyei Somoskőújfalunál, majd a Heves megyei Pétervásárán és Füzesabonyban láttak medvét.

Most a karácsondi Polgármesteri Hivatal adott ki közleményt, miszerint barnamedvét láttak a község területén, ezért arra kérik a helyieket, hogy saját testi épségük érdekében kerüljék el a külterületeket, illetve az esti órákban a település bel- és külterületein se sétáljanak – írja a Hatvan Online.

A portál azt írja, egy barnamedve naponta akár több tíz kilométeres távolságot is képes megtenni. Az embereket alapvetően nem tekinti zsákmánynak, inkább elkerül minket – persze mi is jobban járunk, ha így teszünk.

A Bükki Nemzeti Park igazgatósága szerint ha medvével találkozunk, lehetőleg feltűnés nélkül távozzunk. Ha mégis észrevesz minket, ne próbáljuk meg elzavarni, ne nézzünk a szemébe, de ne is fordítsunk hátat neki. Ha odajön hozzánk, feküdjünk hasra, takarjuk el a fejünket a kezünkkel, és maradjunk mozdulatlanok.

Exit mobile version