Füstjelekkel üzennek egymásnak az ország leghidegebb településén

nlc | 2020. Április 03.
Zabaron a füstölgő kémény azt is jelzi, hogy a házigazda jól van. Egy idős asszony életét ennek köszönhetően sikerült megmenteni.

Magyarország leghidegebb településén, Zabaron vígan füstölnek a kémények, ami azt is jelzi, hogy a házigazda otthon van, és minden rendben van vele.

Füstjelekkel üzennek egymásnak, mint az indiánok. A helyiek azt figyelik, melyik háznál nem füstöl a kémény, mert akkor ott valami baj történhetett – írja a Blikk.

A 65 éves Valika néni így mentette meg a 83 éves Irénke néni életét, aki tőle öt háznyira, egyedül él. Egyik reggel észrevette, hogy nem füstöl a kéménye, és a telefont sem vette fel. Átment hozzá, az idős asszony a jéghideg járdán feküdt, nem tudott felállni. Ha szomszédja nem segít rajta, megfagyott volna.

Zabar 450 lakójának nyolc éve Kaposvári Angelika, a falugondnok viseli a gondját, akit csak falutündérnek hív mindenki. Most a járvány miatt további feladatok hárultak rá, többen hatósági karanténban vannak, köztük a polgármester, a háziorvos és a nővérke is.

Az idős Ilonka néninek csütörtökön jár le a karantén időszaka, másnap pedig temetik az édesanyját. Csak hatan lehetnek ott, még kántor sem mehet.

Kapcsolódó cikkek:

Exit mobile version