Már látszik, hogy néz ki az új Corvin Áruház

nlc | 2022. Szeptember 13.
Részben lebontották az állványzatot az ikonikus épület elöl, melynek homlokzatát 2018-ban kezdték el felújítani.

Lebontották az állványzatot a Blaha Lujza téren álló Corvin Áruház egy része elől, így láthatóvá vált, milyen lesz az épület, ha végre elkészül az évtizedekig halogatott felújítása – vette észre a HVG. A falszakaszról a Színes Erzsébetváros közösségi oldalára került ki egy fotó:

Az eredetileg 1926 tavaszán megnyílt áruház épülete Reiss Zoltán tervei alapján épült fel. A II. világháború során megsérült, de 1948-ban – államosítás után – felújították és Budapest Nagyáruház néven újra megnyitották. Az 1956-os forradalom idején a korábbiaknál nagyobb károk keletkeztek benne, az átfogó rekonstrukciója azonban elmaradt. Kisebb felújításokat végeztek rajta, 1967-ben pedig felkerült rá az az alumínium borítás, amely egészen 2018 tavaszáig fedte a klasszicizáló stílusú, díszes homlokzatát.

(Fotó: Fortepan)

Az áruház belső tereiben röviddel azt követően megkezdődtek a munkálatok, az idei év elején pedig a homlokzat megújítása is megindult.

A legutóbbi hírek szerint az épület, amelyben üzletek és irodahelyiségek is helyet kapnak majd, jövőre, az éppen átalakítás alatt álló térrel együtt nyílik meg.

Exit mobile version