Napfényrajongó balkonnövények, amik a nyári forróságot is túlélik

D. A. | 2024. Június 15.
A következő virágok egyáltalán nem bánják, ha süt rájuk a nap. Sőt, akkor érzik magukat igazán elemükben, ha fényben sütkérezhetnek.

Eddig szerencsésen megúsztuk a heteken át tartó kánikulát, de ez nyilván nem marad így egész nyáron. Úgyhogy érdemes olyan virágokat választani a napfényes erkélyre, amik szívósak és bírják a forróságot, sőt, akár az egész napos tűző napot is. Mutatjuk, melyek azok, amik a meleg ellenére is folyamatosan hozzák a virágokat. Persze itt sok múlik a gondozáson, maguktól ezek sem képesek csodákra!

lobélia

A lobélia lubickol a napfényben, viszont mellé szereti a gondos ápolást is. Mindig ügyelj rá, hogy a földje nedves maradjon, és havonta egyszer a tápoldatozást is meghálálja. Ha figyelsz rá, még ősszel is csodaszép lesz. (Fotó: Depositphotos)

porcsinrózsa

A porcsinrózsa, vagy másik nevén kukacvirág a balkon éke lehet. Élénk virágai nagyon jól bírják a napfényt és a meleget, nem véletlen, hogy sziklakertekben is gyakori vendég. Csak akkor igényel mindennapos locsolást, ha láthatóan sárgulni kezdenek a levelei. Egyébként 2-3 naponta érdemes öntözni. (Fotó: Depositphotos)

muskátli

A muskátli talán idejétmúltnak tűnik, de nem véletlen, hogy sokan még mindig előszeretettel választják a balkonládákba. Igazi túlélőről van szó, ami rengeteg különböző színben és fajtában elérhető. Szereti a vizet, viszont arra nagyon figyelj, hogy soha ne álljon meg alatta a nedvesség, mert a gyökerei így könnyen kirothadhatnak. (Fotó: Depositphotos)

levendula

Mediterrán növényként furcsa lenne, ha a levendula nem tűrné jól a napfényt és a szárazságot. Persze nem érdemes hagyni, hogy teljesen kiszáradjon a földje, de ha néhány napra elutazol, és előtte jól belocsolod, azt is ki fogja bírni. (Fotó: Depositphotos)

bakopa

A bakopa lila és fehér színben is létezik, sőt, sokszor a kettő együtt nő – ennek ellenére nemcsak Újpest drukkereknek ajánljuk. Neki is egyetlen elvárása van: ne hagyd a földjét sosem teljesen kiszáradni. Ezt érdemes minden nap leellenőrizni a kánikulában. (Fotó: Depositphotos)

büdöske

A büdöske ragadványnév mögött a bársonyvirág lakozik, ami egyszerűen imádja a napfényt. Sok gond nincs rá: ha az elszáradt virágokat lecsíped róla és gondoskodsz a talaj nedvességéről, ő már boldog lesz. (Fotó: Depositphotos)

mézvirág

A mézvirág igazi szárazságtűrő balkonnövény, a gondozását szinte lehetetlen elrontani, ugyanis, ha egy-két napig megfeledkezel róla, akkor sem fog tönkremenni. Viszont ahhoz, hogy minél dúsabb legyen, az elszáradt virágokat folyamatosan érdemes eltüntetni róla. (Fotó: Depositphotos)

Nálatok inkább árnyékos az erkély? Arra is vannak tippjeink!

Exit mobile version