5 szúnyogriasztó növény, ami a teraszon is jól mutat

nlc | 2024. Július 26.
Te is utálod, ha a füledbe zizegnek és még jól meg is csípnek a szúnyogok? Ezek a növények elvehetik a vérszívók kedvét, hogy megkörnyékezzenek!

A nyarat alig vártuk, a szúnyogokat viszont továbbra sem tudtuk megszeretni… Akármilyen aprók – bár némelyik egész termetesre nő! –, nagy galibát képesek okozni: a csípés helye viszket, feldagad, aki pedig allergiás rá, további kellemetlenségekre készülhet.

Egy átlagos méretű szúnyog súlya 2,5-3 milligram, de ha zavartalanul teheti a dolgát, egy kiadós vérszívás után akár 7,5-9 milligramot is nyomhat, vagyis a saját testsúlyának kétszeresét képes rövid idő alatt magába szívni!

Növények, amiket utálnak a szúnyogok

A világon több ezer szúnyogfajta létezik, amelyek között akadnak kevésbé vérszomjas és kifejezetten agresszív típusok is – ez utóbbiak közé tartoznak a hazánkban is egyre gyakrabban látható tigrisszúnyogok, amik nemcsak a délutáni-esti órákban lendülnek támadásba, hanem akár fényes nappal is.

Szerencsére vannak olyan növények, amik kiválóan működnek szúnyogriasztóként, így könnyen-gyorsan elveheted a kedvüket attól, hogy összecsipkedjenek. Közülük többnek más téren is hasznát veheted, így többszörösen jól jársz, ha valamelyiket beszerzed.

Levendula (10)
Levendula (14)
Levendula (11)
Levendula (12)
Levendula (15)

Nyitókép: Getty Images – nicoletaionescu

Exit mobile version