Otthon, hűs otthon: szigeteléssel a jó időért és a tisztaságért!

hirdetés | 2024. Július 29.
Elviselhetetlen a meleg ezen a nyáron és a hőség kellemetlen vendégként ott van otthonunkban is, ahogy ott voltak a hideg falak is télen. Ezt a szélsőséges időjárást nem csak nekünk nehéz elviselni, hanem a lakásunk, a házunk is küszködik, nem tud megvédeni bennünket. Fontos lenne, hogy szeretett otthonunk ne csak szép és bensőséges legyen, hanem nyáron hűvös, télen meleg, azaz mindig kellemes, barátságos. A titok a jó szigetelés, amit most sokkal könnyebb megoldani, hiszen újra van rá állami támogatás és szakértő segítségével az ügyintézés is könnyebben megoldható.
Otthon, hűs otthon: szigeteléssel a jó időért és a tisztaságért!

Most érdemes belevágni annak, aki nem szeretne lemaradni a több millió forintos támogatásról. Ráadásul egy energetikai korszerűsítés nem csak az ingatlanunk értékét növeli, de egy megújult lakókörnyezetben a mi életminőségünk is jelentősen javul. „Hiszünk abban, hogy az építkezés vagy felújítás hozzájárulhat ahhoz, hogy az életünkben is egy új fejezet kezdődhessen.” – vallja dr. Rázsóné Szórády Csilla, az Újház Zrt. vezérigazgatója.

A szigetelés olyan, mint egy nagy, óvó ölelés az otthonnak. Megvéd a hidegtől télen és a melegtől nyáron, így mindig kellemes a benti hőmérséklet. Ráadásul a pénztárcát is kíméli, hiszen a fűtés és a hűtés is jóval kevesebbe kerül majd.

Honnan lehet tudni, hogy szigetelésre van szükség? Ha a fűtésszámla az egekbe szökik, lehet, hogy a szigetelés a ludas. A penész nem csak rossz látvány, hanem az egészségre is káros. Ha gyakran találkozunk vele, a rossz szigetelés lehet az oka. Ha egyes szobákban hidegebb van, míg máshol legszívesebben ledobná a pulcsit az ember, az is a szigetelés hiányára utalhat. Ha még csukott ablaknál is húz a szél, ugyancsak a szigetelésen lehetne javítani. A jó hír az, hogy számos megoldás áll rendelkezésre!

A falak, a tetőtér és a padló szigetelése mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az épület egész évben kellemes hőmérsékletű legyen. Az ablakok és ajtók cseréje modern, energiatakarékos nyílászárókra pedig nem csak a hőveszteséget csökkenti, de az otthont is esztétikusabbá teszi. Érdemes komplex megoldásokban gondolkodni, hogy a végeredmény valóban értékteremtő legyen.

Most ráadásul itt egy kivételes lehetőség, hiszen az új Otthonfelújítási Program is elindult. Az Újház építőanyag hálózat csapata készséggel áll rendelkezésre az ország 80 pontján, hogy pályázatíró, pénzügyi- és energetikus szakértőkkel együttműködve segítse a felújítókat.

Ha érdekel, hogyan tudnád a legkönnyebben igénybe venni az Otthonfelújítási támogatást, látogass el az Újház tanácsadói oldalára, ahol minden fontos információ egy helyen elérhető: https://ujhaz.hu/otthonfelujitasi-program2

Exit mobile version