Hetek óta késik a Packeta, ez lesz a Kínából rendelt csomagok sorsa

Vad Rózsa | 2024. Október 02.
A Packeta fennakadásait a kínai megrendelések felfutása okozza.

Hetek óta késik a csomagok kiszállítása a Packeta csomagautomata pontokra. A cég ügyfelei szerint megesik, hogy a temus csomag gyorsabban eljut Kínából a magyar raktárba, mint azután a budapesti csomagpontra.

A Temu piactér és a használt ruhás Vinted alkalmazás giga forgalma miatt a küldemények hetekig a raktárban vesztegelnek, a cseh cég ügyfélszolgálata pedig nem reagál a logisztikai gondokkal kapcsolatos megkeresésekre. A Népszava szerint a Packetának minden temus csomagot át kell vennie, más csomagküldők viszont felső

átvételi határt szabnak, kapacitásuk szerint.

A Packeta elismerte, hogy a fennakadásokat a csomagdömping okozza. Az elmúlt hónapokban szorosabb együttműködésbe kezdtek egy ismert, távol-keleti webáruházzal, a sok plusz megrendelés teljesítése pedig kihívásokkal jár. A Packeta közösségi oldalán arról írt: 

„Az elmúlt időszakban megnövekedett csomagmennyiség új kihívásokat hozott számunkra, de cselekszünk a megoldás érdekében”

A kellemetlenségek miatt elnézést és türelmét kértek ügyfeleiktől.

Növelik a túlterhelt automaták kapacitását,

ideiglenes hétvégi kiszállítások mellett több körös kiszállítást vezetnek be, és bővítik csomagpont-hálózatukat is. A Packetát birtokló konzorcium nyáron megvette a Foxpostot, amivel Magyarország legnagyobb csomagautomata-hálózata jött létre. Ügyfeleik több mint háromezer átvevőhely mellett közel 1400 csomagpontot használhatnak.

Exit mobile version