Megvan, hová tűnik mosás közben a zoknid másik fele

Á.K. | 2024. Október 06.
Ha te is dühöngtél már azon, hogy mosás után miért maradnak pár nélkül bizonyos zoknijaid, egy TikTok videó ad választ az ősi rejtélyre.

Biztos vagyok abban, hogy mindenkivel előfordult már a kellemetlen eset, amikor mosás után hiába kereste, nem találta valamelyik zoknija párját. Ilyenkor az ember újra belenéz a mosógép dobjába, illetve áttúrja a szennyest, hátha véletlenül csak az egyik felét dobta be, de sajnos gyakran hiába nyomozunk, a zoknink párjának örökre nyoma vész. Most egy TikTok videó sokkolta az emberiséget, ami tökéletes illusztrálja az eltűnő zoknik rejtélyét.

Igen, a mosógéped eszi meg őket!

Adunk egy kis magyarázatot is hozzá az USA Today cikkéből. A felültöltős mosógépekben a zoknik beakadhatnak az agitátor (a mosógép közepén található rúd) alá, vagy a mosótányér (a kád alján lévő központi darab) alá szorulhatnak. Ha pedig túltöltöd a mosógépet, a zoknik a belső és a külső dob közötti résbe préselődhetnek. Ha ez megtörténik, valószínűleg soha többé nem látod viszont őket.

“Egy páratlan páros voltunk mi ketten…” (fotó: Getty Images)

Az elöltöltős mosógépeknél egyes zoknik a mosógép szűrőjébe akadnak be. Ha a mosógéped rendelkezik tisztítónyílással, nyisd ki, és nézz utána a zokniknak, mert azt semmiképp sem szeretnéd, hogy a zoknik a vízszivattyúba kerüljenek. Az is előfordulhat, hogy a zoknik az ajtó gumitömítésébe szorulnak. Óvatosan hajtsd vissza, és nézz körül.

Persze az is lehet, hogy kipakolás közben simán csak beejtetted a zoknit a mosógép mögé, szóval a biztonság kedvéért azért oda is érdemes bepillantani.

Exit mobile version