Tíz perc munka, tíz perc élvezet bármikor: epermisu epres Magnummal

nlc | 2020. Május 26.
Az eper egyszerűen abbahagyhatatlan! De miért is hagynánk abba, amikor most van a szezonja, nem igaz? Eperlekvárt, eperszörpöt ráérünk fogyasztani a szezon után is, de a csodás friss epret most kell enni, méghozzá azonnal. Akár ebédre is, ha épp megkívánjuk!

Ennek az epermisunak, ami a tiramisu mintájára babapiskótával és mascarponéval készül, a lényege az eper. Eper választja el a rétegeket, de hogy igazán luxus legyen, elrejtünk benne egy doboz epres Magnumot is.

Az epermisu az egyik legjobb dolog a májusban! (Fotó: Pixabay)

A tiramisu egyébként egy meglehetősen fiatalnak mondható desszert, az olaszok is csak a hatvanas évek óta készítik ebben a formájában. Trevisoból indult világkörüli útjára, a neve pedig a „tirame-sú”, azaz a dobj fel, deríts jobb kedvre szóból származik. Ezzel azt hisszük nem lesz baj, hiszen minden hozzávaló magában is nagyon finom, hát még ha egymásra rétegezzük őket!

Természetesen akár reggelire, vagy vacsorára is ehető, de van abban valami földöntúli öröm, amikor az ember egy hétköznapi munkaebédet koronáz meg egy ilyen isteni epres pohárdesszerttel!

Hozzávalók:

 
Elkészítés: a babapiskótákat meglocsoljuk a tejjel elkevert alkohollal. Tíz perc után a krémmel rétegezve lerakjuk egy tálba. Ha azonnal fogyasztjuk, akkor a Magnumot is váltogassuk a krémmel, amíg mindkettő el nem fogy, de ha többször, vagy később is ennénk belőle, akkor csak a krémet tegyük bele, a Magnumot csak a tálalásnál.

A krém összeállítása:

Kemény habbá verjük a három tojásfehérjét egy csipet sóval. A tojások sárgáját elektromos habverővel fehéredésig keverjük a cukorral. Egy fakanállal, vagy spatulával beleforgatjuk a mascarponet, a joghurtot, a tojásfehérjét, végül az apróra vágott eper kétharmadát. A megmaradt epret tálalás után szórjuk a desszertre.

Itt az eperszezon!

Exit mobile version