Mostantól megvehetsz minden hotel cuccot, amit eddig ellopni akartál

Benecz Judit | 2017. Július 05.
http://www.cntraveler.com/story/the-ritz-paris-now-sells-everything-you-were-tempted-to-steal

Tegye fel a kezét, aki még nem vitte haza a hotel szobájából a mini szappant vagy a hajhálót. Ugye senki?

Nem kell aggódni, a bekészített kozmetikumok, de akár a törölközők, fürdőköpenyek notórius elcsenése nem csak hazai népbetegség, igazi nemzetközi trendnek számít, ami még csak nem is pénztárcafüggő. A kleptománia kifinomult formáival ugyanis a sokcsillagos szállodák épp úgy küzdenek, mint kisebb társaik.

via GIPHY

Talán ezért is gondolt egy nagyot a párizsi Ritz Hotel és saját webshopot indított, ahol a hotelszobák luxusát hazaimportálni vágyók legális módon juthatnak hozzá mindenhez, amit eddig bőröndjükben próbáltak kicsempészni a szállodából.

A klasszikusok mellett, úgymint a törölközők és fürdőköpenyek, akár olvasólámpával és hamutartóval fokozhatjuk az otthonunk kényelmét, de porcelán étkészletek, kávés- és teáskészletek épp úgy megrendelhetőek, mint plüssmackók vagy az ünnepi asztalra való finomságok.

ritzkopeny
ritzhamutal
ritzpoharkeszlet
ritztorolkozo
ritzmacik
ritzlampa
ritzfaliora

Az árak 9 eurónál kezdődnek és egészen több ezer euróig szárnyalnak, a legértékesebb szuvenírek amiket a kedves vendég hazavihet a japán luxusmárka, a Tasaki által készített, gyémántokkal díszített ékszerek, amelyek F. Scott Fitzgerald novellájára emlékezve “A Diamond as Big as the Ritz” névre hallgatnak.

ritztasaki4
ritztasaki1
ritztasaki2
ritztasaki3
ritztasaki5
ritztasaki6
ritztasaki7
ritztasaki8
ritztasaki9
ritztasaki10

A hotel hivatalos álláspontja szerint a webshopot a vendégektől érkező megnövekedett érdeklődésre reagálva nyitották, azok ugyanis már korábban is szívesen vásároltak volna valamilyen apróságot, a hotelben töltött napok emlékére. Hogy ezeknek a visszajelzéseknek mekkora része jelentkezett inkább a tettek, mint a szavak szintjén nyilván sohasem derül ki, hiszen egy patinás szálloda diszkréten kezeli az efféle dolgokat.

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Exit mobile version