Így öltözködj divatosan az ősszel, ha kerekded alkatú vagy

Benecz Judit | 2017. Szeptember 04.
Seregnyi fotót válogattunk össze, szigorúan L-es mérettől felfelé, hogy mindenki inspirálódhasson kedvére, hogyan lehetünk szexi plus size istennők

Seregnyi fotót válogattunk össze, szigorúan L-es mérettől felfelé, hogy mindenki inspirálódhasson kedvére, hogyan lehetünk szexi plus size istennők “de” és “ha” szócskák nélkül.

Ruhák

Hosszában csíkos, karcsúbb derékrészt hangsúlyozó lenge ruha = csillagos ötös választás. A test színével harmonizáló magassarkú már csak hab a tortán, amivel még inkább nyújthatjuk alkatunkat.

Lenge fazon, közepesen nagy minták, szexi hasíték – kell ennél több? Az ejtett vállrész és a fodrok remekül terelik a tekintetet, az övnek és a felsliccelésnek köszönhetően pedig a test alsó része nyúlánkabbnak hat.

A miniruháktól sem kell félni, csak tudni kell fazont választani: bodycon típus helyett jöhetnek a lengébb, deréknál megkötős típusok és a látványos minták.

Újabb remek példa a hosszában csíkozott ruhák előnyös voltára.

Egy vékony csajszin ez a ruha soha nem fog ilyen szexin állni, az már biztos. Ősszel kapjunk fel fölé egy farmer dzsekit és indulhatunk is hódítani!

 

Nadrágok

A skinny farmertől a chino nadrágig számos különböző fazont viselhetünk bátran, a fontos, hogy megfelelő színekkel, mintákkal párosítsuk őket és arról se feledkezzünk meg, hogy felsőnk hossza alkatunkhoz illő legyen. Ha kisebb a pocink, homokóra alkatunkon remekül mutathat egy magas derekú nadrág, ami kiemeli karcsú derekunk, fölé pedig választhatunk szűkebb pólót is – de semmiképp ne cuppanós anyagból.

Bőszárú, lenge nadrág esetén előnyös a hosszában csíkos, arányaiban több sötét színt tartalmazó mintázatú, hogy optikailag nyújtsa alkatunkat – lábbelinek pedig mindenképp magassarkút húzzunk.

Klasszikus outfit: skinny farmer balerinával. A titok a felsőben rejlik: karcsú derekat hangsúlyozó fazon, hasrésznél bővebb anyaggal, ráadásul még a csíkozása is roppant előnyös.

A chino nadrág betűrt felsővel, vagy épp a derékvonalig érő fazonnal mutat szépen, ha pedig megfelelő helyen van a derékvonal (=magasan), a pocit is szépen takarja. A felsőből lezser típust válasszunk, a most divatos feliratos fehér póló például tökéletes lehet hozzá. Háromnegyedes fazonnál mindenképp magassarkút viseljünk, a nadrág szára így is kurtít alkatunk látványán, a legjobb pedig az, ha a cipőnk színe bőrünk árnyalatához hasonló, hogy nyújtson, ahelyett, hogy egy sötét szín tovább “darabolja” lábainkat.

Az ősz egyik legnagyobb trendje a patchwork farmer, amihez íme egy iskolapélda, hogyan viselhetjük előnyösen plus size alkatunkon. A farmer-farmer kombó telitalálat, a hosszított ingfazon pedig diszkréten takarja a popsit és a hasat. Persze a sötétebb színű részek stratégiai elhelyezésére is érdemes ügyelni.

 

Szoknyák

Egy hosszában csíkos, lenge szoknya nem hiányozhat a ruhatárból. Őszre jöhet hozzá színben passzoló blézer vagy farmer dzseki.

Nem kell, hogy egy koromfekete szett gyászos legyen. A csipkés szoknya lágyítja, míg a motoros dzseki dögössé teszi az outfitet, a sál pedig csak szimplán viszi a tekintetet felfelé. Ha magasak vagyunk, jöhet hozzá fekete bakancs, ha alacsonyak, akkor midi szoknyához mindenképp magasabb sarkú cipőt húzzunk.

Homokóra és szexi körte alkatúaknak jól állhat a hipernőies ceruzaszoknya, hozzá passzoló inggel – a lenti farmer szerelést Kim Kardashianon is láthattuk már. Alma alkatúaknak azonban nem javasolt, a szoknya hasnál szűk fazonja miatt.

A tüllszoknya nem a balerinák kiváltsága! Sötét színben a lenge anyag épp, hogy gyönyörűen mutat kerekded alkaton, a megfelelő hosszúságú blézer, kiskabát pedig gondoskodik a tökéletes arányokról – fontos, hogy a kabátka hossza rálógjon egy kicsit szoknyánkra, így megfelelően slankítja a kényes területeket. Felsőnket mindenképp tűrjük be és válasszunk könnyed anyagú, enyhén lezser típust, lábbeliből pedig ezúttal is világos magassarkút húzzunk, hogy a térd alá érő szoknyafazon ne nyomja alkatunkat.

Első rangú office look az őszre: asszimetrikus A-vonalú, a derekat hangsúlyozó sötét szoknya, egyszerű magas nyakú felsővel és látványos nyakékkel, amely vonzza tekintetet. Ha balerina helyett magassarkút választunk, még inkább nyújthatjuk alkatunkat.

 

Mentés

Mentés

Mentés

Exit mobile version