Extrém cicaszemek, hajparfüm és űrkorszaki arcápolók – ezek lesznek az év beauty trendjei

Benecz Judit | 2018. Február 03.
Az idei évre kihirdetett szépségápolási trendek az ellentétek kavalkádjaként is felfogható, ahol egyszerre vágyunk rá, hogy high-tech kütyük simogassák bőrünket és küzdünk a tiszta szépség eléréséért, miközben hiába is tagadjuk, az anti-aging megszállottjai vagyunk.

Az idei évre kihirdetett szépségápolási trendek az ellentétek kavalkádjaként is felfogható, ahol egyszerre vágyunk rá, hogy high-tech kütyük simogassák bőrünket és küzdünk a tiszta szépség eléréséért, miközben hiába is tagadjuk, az anti-aging megszállottjai vagyunk. Legalábbis erre lehet következtetni, ha a kozmetikumok eladásait vagy közösségi médiás kattintgatásainkat nézzük.

Ha parfüm, akkor pacsuli

Míg 2017-et a rózsa illata lengte be, idén a vezető illatjegy a pacsuli lesz, tették közzé a MECCA szakemberei. A sötét, földes, fás illatjegy számos parfümben megtalálható, legnagyobb hype-ja a ’60-as és ’70-es években volt, amikor a korszak hippijei előszeretettel burkolták magukat a különleges, Indiát idéző illatba. Békepárti rajongótábora miatt azután sokáig nem tartozott a menő illatok közé, neve egybemosódott az igénytelen, fürdés helyett pacsulit fújkáló ifjak képével. Pedig igazi alapillatról van szó, amelyet már régóta használnak parfümkészítéshez, a ciprusos parfümök pedig elképzelhetetlenek nélküle. Idén tehát a pacsuli új magaslatokba kíván törni és önállóan is bűvölni szeretné érzékeinket.

Victoria's Secret Beyond parfüm

Victoria's Secret - Beyond

Byredo Velvet Haze parfüm

Byredo - Velvet Haze

Helena Rubinstein Herbessence parfüm

Helena Rubinstein - Herbessence

Molinard Patchouli parfüm

Molinard - Patchouli

 

Tisztító olajok

A Pinterest felhasználói az utóbbi időben teljesen rákattantak a különféle arctisztító olajokra, nem győzik fotóikat, leírásaikat virtuális mappáikba rendezgetni. A megugrott érdeklődés alapján gyanítható, hogy idén lányok és asszonyok tömegei fogják arcápolási rutinjukat olajos lemosókkal bővíteni, amit nagyon jól tesznek, hiszen pazar módon, mégis gyengéden távolítható el segítségükkel a szennyeződés és sminkmaradvány a nap végén.

L'Occitane Immortelle Sminklemosó Olaj

L'Occitane Immortelle Sminklemosó Olaj

Babor Hy-Öl Arctisztító Olaj

Babor Hy-Öl Arctisztító Olaj

Decléor Aroma Cleanse Micellar Oil

Decléor Aroma Cleanse Micellar Oil

Űrkorszaki arcápolók

A high-tech arcápoló kütyük népszerűsége tovább fog növekedni, a LED-es arcmaszkok mellé egy sor más szépségápoló eszköz is felsorakozik. A házi fényterápiás eszközök egyik csúcsa egy anti-aging szemüveg,  ami apró, vörös és borostyán színű LED fénypontok segítségével stimulálja a kollagéntermelést, de mellette népszerűek lesznek az arc feszességét javító, ránckisimító eszközök és az elektromos arctisztítók, arcmasszírozók is. Így, miközben az anti-aging kifejezést szitokszónak titulálták, a nők többsége a legújabb technológiákat is beveti majd, hogy pár évet mégiscsak letagadhassanak korukból.

spectralite Dr Dennis Gross LED

Dr Dennis Gross - Spectralite LED-es szemkörnyék ránctalanító

clarisonic mia 2

Clarisonic - Mia2 arctisztító

braun-face-spa

Braun Face Spa cserélhető fejes arcepilátor

Tiszta szépség

Itt nem egy konkrét eljárásról vagy készítményről van szó, sokkal inkább a fenntarthatónak titulált arcápolók és sminktermékek növekvő népszerűségéről. A “mindenmentesség” szinte alapkövetelmény, ami már nem csak a parabén és ftalát esetén jelentkezik, de az illatanyagok is egyre inkább feketelistásak lesznek. Tovább növekszik a vegán és cruelty-free márkák népszerűsége, a natúr kozmetikumok keresettsége.

aesop-mandarin-facial-hydrating-cream

Aesop Mandarin Facial hidratálókrém

zoya-pixie-dust-koromlakk

Zoya - Pixie Dust vegán körömlakk

biola

Biola Biola Görögszéna Barackmagolajos éjszakai arckrém

Csillogás minden szinten

Kylie Jenner Lip Kit szettjeivel és Kim Kardashian szájsminkjeivel betört matt mánia idén visszavonulót fúj és visszatérnek a csillogó fényű rúzsok és szájfények. A ragyogás azonban nem áll meg az ajkaknál, a szemsminkek esetén is népszerűek lesznek a csillámos változatok (és nem csak a bulisminkekhez), mint ahogyan a highlighterek is velünk maradnak, igaz nem az agyonkontúrozott változatban, hanem jóval természetesebb módon.

MAC Grand Illusion Liquid Lipcolour

MAC Grand Illusion Liquid Lipcolour applikátoros ajakrúzs

Lancôme Custom Glow Drops

Lancôme Custom Glow Drops - folyékony highlighter négy árnyalatban

YSL 2018 Pop Illusion Spring Look szemfesték

YSL Pop Illusion Couture Palette Collector szemfestékpaletta

Alapozó minden bőrtípusra

Rihanna sminkkollekciója nagyon betalált, a múlt év második felét teljesen felforgatta tucatnyi árnyalatban piacra dobott alapozójával, amiből garantáltan mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbbet. A nude ezernyi árnyalatára idén hatalmas igény lesz, sőt, már nem csak igény, hanem elvárás is, hogy megalkuvás nélkül tudjon mindenki a bőrszínéhez passzoló sminkterméket találni.

lancometeint-idole-ultra-long-wear-foundation

Lancôme Teint Idole Ultra Long Wear Foundation alapozó, 40 árnyalatban

estee-lauderdouble-wear-stay-in-place-makeup

Estée Lauder Double Wear Stay-in-Place Makeup alapozó 38 árnyalatban

loreal-true-match-liquid-foundation

L'oreal True Match Liquid Foundation alapozó, 18 árnyalatban

Extrém cicaszemek

A kifutók világából nagy eséllyel a legjobban az extrán kidolgozott cicaszem sminkek fognak beépülni a mindennapjainkba. A filigrán vonalak helyett a vastag változatok jönnek divatba, de trükkösen úgy, hogy különösebb szemfesték felvitelt már nem is igényelnek, sminkünk többi része lehet visszafogottan natúr, hogy érvényesülni tudjanak a vadító vonalak.

Fendi Milan Fashion Week Spring/Summer 2018

Fendi - 2018 tavasz/nyár (Fotó: Getty Images)

Tom Ford September 2017 - New York Fashion Week

Tom Ford - 2018 tavasz/nyár (Fotó: FilmMagic)

Jason Wu September 2017 - New York Fashion Week

Jason Wu - 2018 tavasz/nyár (Fotó: Getty Images)

Hajparfüm

Hajpermet néven talán jobban ismerős a dolog, hiszen nem világújdonságról van szó, sokkal inkább az illatos hajápolók iránti érdeklődés megugrásáról. A klasszikus változatok, vagyis a parfümök frizurára készült változatai mellett különféle ápoló, formázó tulajdonságú változatokat is találhatunk, amelyek csökkentik a haj elektrosztatikusságát, simává és fényessé teszik vagy épp hidratálják azt.

lush-sea-spray-hajpermets-300-300

Lush Sea Spray hajpermet

allure-tender-hair-mist-300-300

Chanel Allure Tender hajparfüm

nature-secrets-oblitest-nem-igenylo-hajpermet-bodzaviraggal-es-almaval1-300-300

Oriflame Nature Secrets Öblítést Nem Igénylő Hajpermet Bodzavirággal és Almával

Exit mobile version