Oscar-gála: így öltöztetnénk a jelölt színésznőket

Megyeri Nikolett | 2018. Március 04.
Eljátszottunk gondolattal, hogy a stylistok helyében milyen ruhákat adnánk idén a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt színésznőkre.

Néhány óra múlva kezdődik Los Angelesben a 90. Oscar-gála és ezzel együtt az év egyik legjelentősebb vörös szőnyeges “ruhaversenye”. Eljátszottunk a gondolattal, hogy a stylistok helyében milyen ruhákat adnánk idén a legjobb színésznő és a legjobb női mellékszereplő kategóriában jelölt színésznőkre. Íme!

A legjobb színésznő kategória jelöltjei

Sally Hawkins (A víz érintése)

Sally Hawkins – Valentino Couture (Getty Images)

Sally Hawkins előszeretettel visel furcsa ruhákat a vörös szőnyegen, sajnos gyakran annyira furcsákat, amelyek már kimerítik az előnytelen kategóriát. Ebben, a Valentino divatház 2018-as couture kollekciójából való estélyiben viszont a  színésznő egyszerre lehetne mesefigura-szerű és makulátlanul elegáns.

Margot Robbie (Én, Tonya)

Margot Robbie – Dior Couture (Getty Images)

Margot Robbie az utóbbi hónapokban a legtöbbször fekete, fehér vagy fekete-fehér ruhákban jelent meg a vörös szőnyegen és ez a stílus bizony nagyon jól is áll neki.  Amikor képzeletban Oscar-ruhát választottunk neki, azonnal a Dior haute couture kollekciója ugrott be, melyből ezt a dominópöttyös estélyit tudnánk rajta leginkább elképzelni a gálán.

Saoirse Ronan (Lady Bird)

Saoirse Ronan – Marchesa (Getty Images)

A mindössze 23 éves Saoirse Ronan szereti és tudja is viselni a különleges szabású darabokat, emellett szívesen mutatja meg a lábait is a vörös szőnyegen. Ez a szinte látomásszerű, fáradt rózsaszín Marchesa ruha csodásan mutatna rajta.

Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában)

Frances McDormand – Maison Margiela (Getty Images)

Frances McDormand a vörös szőnyeges eseményeken is a kényelmes darabokat részesíti előnyben, kedveli a bő szabást, a köpenyeket, a rétegeket. Ez a Maison Margiela kreáció pedig mindezeknek a feltételeknek megfelel.

Meryl Streep (A Pentagon titkai)

Meryl Streep – Badgley Mischka (Getty Images)

Ha valakihez, akkor a háromszoros Oscar-díjas, idén huszonegyedik (!) alkalommal jelölt Meryl Streephez tűpontosan illik az arany szín. A maszkulin és a feminin elemek vegyítése, a látványos szoknyák és a fényes anyagok mind visszatérő jegyei a színésznő vörös szőnyeges stílusának, így szerintünk ez a Badgley Mischka ruha hibátlanul passzolna hozzá.

A legjobb női mellékszereplő kategória jelöltjei

Octavia Spencer (A víz érintése)

Octavia Spencer – Tadashi Shoji (Getty Images)

Octavia Spencer rendszeresen viseli Tadashi Shoji kreációit a vörös szőnyeges eseményeken, így a legkevésbé sem lenne meglepő, ha az Oscar-gálára is tőle választana ruhát. A japán divattervező aktuális kollekciójából ezt sötétkék alapú, mintás modellt tudnánk rajta leginkább elképzelni.

Mary J. Blidge (Mudbound)

Mary J. Blige – Ralph & Russo (Getty Images)

Mary J. Blige a legszívesebben testre simuló darabokat visel, melyek kiemelik homokóra alakját, emellett nagy kedvencei az asszimmetrikus darabok. A Ralph & Russo idei couture kollekciójában több ruha is megfelel ezeknek a kritériumoknak. Stylistja helyében ezt a finoman rózsaarany kreációt ajánlanánk a színész-énekesnőnek.

Laurie Metcalf (Lady Bird)

Laurie Metcalf – Givenchy Couture (Getty Images)

Laurie Metcalf kedveli a letisztult szabásvonalakat, de a fényes, csillogó darabokat is, ezen felül valószínűleg a világoskék lehet a kedvenc színe, ugyanis kimondottan gyakran viseli. Ezt a Givenchy Couture ruhát pedig mintha személyesen neki tervezték volna!

Lesley Manville (Fantomszál)

Lesley Manville – Chanel (Getty Images)

Lesley Manville általában fekete ruhákban jelenik meg a vörös szőnyegen és szereti a itt-ott diszkréten áttetsző holmikat. Ebben a sötétkék, majdnem fekete Chanel couture ruhában lenyűgözően nézne ki.

Allison Janney (Én, Tonya)

Allison Janney – Giambattista Valli (Getty Images)

Allison Janney a BAFTA-gálán már megpróbálkozott egy látványos ujjmegoldással díszített ruhával, ami azonban kevéssé szerencsés választás volt. Ez az aszimmetrikus, csokibarna Giambattista Valli modell viszont annál inkább az lenne.

Exit mobile version