Csupa egészség

nlc | 2001. Április 02.
A tunéziai diéta a szennyezetlen, a tengerben bõségesen fellelhetõ "gyümölcsökre" – a halfélékre – támaszkodik, melyekkel jócskán ellátott ez a térség.

Találhatóak itt különböző tengeri finomságok, a királyráktól kezdve a sokféle szardíniáig. Az első díjat vitathatatlanul a Rouget – vörös tengeri hal – érdemli, sülten vagy rántva egyaránt ízletes.

A nyáresti étkek készülhetnek otthon sajtolt olívaolajból, néhány szem zöld olajbogyóból, házi kenyérből, vörös retek alapú salátából vagy paradicsomból, melyeket a grillezett hal mellé tálalhatunk.

Valamennyi területnek megvannak a saját receptjei és elkészítési fortélyai. Különösen jellemző ez a Jerba-szigetre, amely leginkább kitűnő tengeri ajándékairól ismert.

Exit mobile version