Fogasszelet bakonyi módra
4 szép szelet fogasfilét megmosunk, enyhén megsózzuk, és vajjal kikent jénaiba vagy tepsibe rakjuk. Ráöntünk 1 dl fehérbort és előmelegített sütőben megpároljuk. Közben gombamártást készítünk. Vajon üvegesre párolunk 1 fej finomra vágott hagymát, megszórjuk pirospaprikával, és ráteszünk 25 dkg felszeletelt gombát, 1 kis darabokra vágott zöldpaprikát, 1 meghámozott paradicsomot. Kis ideig összepároljuk, majd felöntjük halalaplével (halászlékockából is főzhetjük), és puhára pároljuk. 2 dl tejfölből és 1 csapott evőkanálnyi lisztből habarást készítünk, besűrítjük vele a mártást, ízlés szerint megsózzuk, és jól kiforraljuk.
Tálaláskor a halszeletet tányérra rakjuk, bevonjuk gombamártással, és vajas burgonyával körítjük.
Jó étvágyat!