Somogyi zsebes hús

nlc | 2001. Április 28.
Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebb ételspecialitásokon kívül hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha nem mennének feledésbe. Most Somogy vidékének egyik jellegzetes ételével ismerkedünk meg.

Somogyi zsebes hús

4 vastag szelet sertéscombot lapjával felvágunk, de nem bontjuk teljesen ketté. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A töltelékhez 15 dkg szalonnát pici kockákra összevágunk, 20 dkg gombát felszeletelünk, 15 dkg sajtot lereszelünk. Ezeket egy edényben összekeverjük, közben sóval, borssal fűszerezzük. Kanállal a felnyitott hússzeletekre rakjuk, majd ráhajtjuk a húst, és fogvájóval vagy hústűvel több helyen megtűzzük. Lisztbe, sóval felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Felforrósított zsiradékba tesszük, és a tüzet mérsékelve, mindkét oldalát lassan átsütjük. Tálalhatjuk párolt zöldséggel és idénysalátával.

Exit mobile version