Szegedi betyárleves

nlc | 2001. Május 14.
Ki tudná megszámlálni, hogy a legismertebb specialitásokon kívül hány különleges eledel gazdagítja még hazánk konyhamûvészetét? Jó lenne, ha nem mennének feledésbe. Most Szeged egyik jellegzetes ételével ismerkedünk meg.

A szegedi betyárleves elkészítése: 





15 deka kockára vágott szalonnát kiolvasztunk, finomra vágott hagymát pirítunk rajta, majd megszórjuk pirospaprikával, és ráteszünk 60 deka felkockázott, megmosott bárányhúst. Sóval, borssal, tört fokhagymával fűszerezzük, és rövid lében puhára pároljuk, apránként 2 dl vörösbort és vizet öntve alá. Ha a hús megpuhul, zsírjára pirítjuk, fél csokor finomra vágott petrezselyemzöldet teszünk rá, és felöntjük vízzel. Amikor felforr, szükség szerint utófűszerezzük, és lebbencstésztát főzünk bele.
Exit mobile version